Asylansøger udvist – truede med blodig kanyle og var bevæbnet

6 måneders fængsel og udvisning for bl.a. røveri og otte butikstyverier

En 34-årig mandlig asylansøger fra Georgien blev tirsdag ved Retten i Roskilde idømt 6 måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud de næste 6 år for et røveri, otte butikstyverier, overtrædelse af knivloven ved besiddelse af en ulovlig kniv samt ulovlig omgang med hittegods, da han havde tilegnet sig en andens togkort.

Røveriet blev begået den 3. januar 2018 i supermarkedet Netto, Holbækvej, Roskilde, hvor den 34-årige stjal nødder og slik til en værdi af ca. 1300 kr. Da han forlod supermarkedet, forsøgte personalet at tilbageholde manden, der så under en trussel med en blodig kanyle truede sig til at bringe de stjålne varer i sikkerhed, inden han flygtede fra stedet på en cykel.

Dagen efter stjal han slik for ca. 150 kr. i supermarkedet Meny i Viby Sj., hvor politiet sigtede ham for butikstyveriet.

Ud fra overvågningsvideoen i røverisagen fik Midt- og Vestsjællands Politi identificeret den 34-årige asylansøger, der blev anholdt den 9. januar 2018 og siden har været varetægtsfængslet for røveriet og butikstyverierne, som han siden oktober 2017 havde begået i supermarkeder i Hellerup, Holbæk, Kalundborg, København, Rødovre, Brøndby og Viby Sj.

Den dømte modtog dommen og forblev frihedsberøvet efter retsmødet, indtil afsoningen kan begynde, og udvisningen af Danmark efter udstået frihedsstraf skal gennemføres.