Bandefolk kidnappede 21-årig, som blev tæsket med slagvågen og bidt af hund. Her er dommen.

Tre mænd på 34, 25 og 24 år er netop af Retten i Aarhus blevet dømt for et groft overfald, der fandt sted den 30. juni sidste år i forbindelse med den daværende bandekonflikt i det vestlige Aarhus.

Østjyllands Politi fik fredag d. 30 juni kl. 20.30 en anmeldelse om, at flere vidner havde set en mand blive slæbt ind i en varebil mod sin vilje på Herningvej i Aarhus C. Den kidnappede, en 21-årig mand, blev fundet senere samme aften af to drenge i Gl. Brabrand. Han var omtumlet og manglede et stykke af lægmusklen efter et hundebid.

Med hjælp fra vidnebeskrivelser, herunder en snarrådig borger der havde optaget dele af overfaldet på video, var politiet meget hurtigt i stand til at identificere flere af gerningsmændene. Ifølge tiltalen var de tre mænd i forening med tre andre iført masker og bevæbnet med slagvåben og hund, da de overfaldt og kidnappede den 21-årige. Konkret har de været tiltalt for ulovlig tvang ved at have tvunget den 21-årige med i en bil, mens han blev slået, sparket og bidt af hunden efter ordre. Herefter blev han efterladt med alvorlige skader.

I dag faldt der så dom i sagen ved Retten i Aarhus. Da overfaldet skete i forbindelse med bandekonflikten i sommer, er de tre blevet dømt efter den skærpende lov om kriminalitet begået i forbindelse med en igangværende konflikt. Den 34-årige blev idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel, mens den 25-årige og den 24-årige begge fik to år og tre måneders ubetinget fængsel.

– Jeg er tilfreds med, at retten gav Anklagemyndigheden medhold i, at de tre agerede som et tæskehold og kørte rundt i en bil med dét formål at overfalde personer fra en rivaliserende bande. Og så er jeg tilfreds med, at retten valgte at differentiere dommene, så de afspejler, hvem i gruppen der har været mest toneangivende, siger anklager Jhin Lee og uddyber:

– Den nu dømte 34-årige fik den højeste straf af de tre, på trods af at han ikke deltog aktivt i selve volden. Men her lagde retten vægt på, at han havde været en ledende figur, og at overfaldet var sket efter hans ordre. Det synes jeg, at dommene i dag afspejler rigtig fint, siger han.

De tre mænd har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt, og har nægtet sig skyldig under hele retssagen. Efter dommen i dag er de fortsat varetægtsfængslet med henblik på afsoning. De to mænd på 34 og 24 år modtog dommen, mens den 25-årige overvejer, om han ønsker at anke.

Kommentarer