I valgkampen op til Brexit var der ingen ende på dommedagsprofetierne om Storbritanniens undergang, hvis afstemningen skulle resultere i et nej.
Flokdyrene i de danske medier, herunder i Berlingske, sang lystigt med på de lange bange sange om Storbritanniens forventede rutschetur fra velfærdssamfund til udviklingsland.
Efter at Brexit var en kendsgerning, blev det endnu værre. I de etablerede medier vælter det fortsat ind med ”fake news” om Brexits negative konsekvenser.
Analysen i City of London lød i sin tid, at Londons rolle som europæisk finanscentrum ville blive smadret af Brexit, men ifølge Berlingske har de store internationale banker i London slet ikke fyret så mange ansatte som ventet. Masseflugten er med andre ord udeblevet.
Londons 15 største internationale banker har tilsammen skåret 3.500 job siden folkeafstemningen, og kun 1.500 af dem skyldes Brexit. Selv hvis Storbritannien forlader EU, lader det ikke til, at bankerne i London skal fyre og flytte så mange medarbejdere, som de havde regnet med.