Befolkningsudskiftningen skrider planmæssigt frem

Ifølge en ny befolkningsfremskrivning vil antallet af syriske indvandrere og efterkommere i Danmark i 2050 vil være cirka 70.000 personer, oplyser Berlingske.

”I dag er der i Danmark 44.162 personer med syrisk baggrund. I 2011 var her kun 4.348, og frem til 2050 vil syrerne som gruppe vokse med næsten 60 pct. Tilsvarende vil gruppen af personer med dansk oprindelse vokse med én procent.

Syrerne har en bemærkelsesværdig høj fertilitet, der i øjeblikket ligger på 3,8 børn pr. kvinde. Hertil kommer, at indvandrere og efterkommere i altovervejende grad gifter sig med personer med samme baggrund, og at man derfor også bør forvente flere syriske familiesammenføringer til Danmark.

Syrerne som gruppe har svært ved at finde fodfæste i det danske samfund. 45 pct. af mændene og 73 pct. af kvinderne med syrisk oprindelse i alderen 30-59 år er på offentlig forsørgelse. Relativt få unge syrere i gang med en uddannelse. Til gengæld er syriske indvandrere og efterkommere overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne”.