Belgisk mand taget med amfetamin ved grænsen onsdag – dømt torsdag

Den belgiske mand blev afsløret i forbindelse med toldkontrol. Han erkendte forholdet og modtog dommen på tre måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år.

 

En 32-årig belgisk mand blev torsdag ved Retten i Sønderborg idømt tre måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den belgiske mand blev onsdag taget ud til kontrol af toldere fra Toldstyrelsen ved Frøslev Grænseovergang, hvor de fandt 54 gram amfetamin.

Den 32-årige blev derefter anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og sigtet i sagen.

Den belgiske mand erkendte forholdet og modtog dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)