Site icon 24NYT

Berlingske: En uendelig strøm af ligegyldigheder

Mens de statskontrollerede medier som f.eks. Berlingske stopfodrer danskerne med fyld og ligegyldigheder, som man bliver dummere af at bruge sin tid på, gennemgår vi på 24NYT nyhederne i flere danske såvel som udenlandske medier for at bringe døgnets 2-4 væsentligste nyheder, som giver vigtig viden om udviklingen i og uden for Danmark, og som vi mener kritiske og tænkende læsere bør kende til. Disse væsentlige og relevante nyheder kan man finde i 24NYT’s rubrik med overskriften ”Fra andre medier”.

Det modsatte er tilfældet på Berlingske. I 2018 skrev avisen, da den relancerede berlingske.dk, at ”verden er fuld af digitale nyhedsmedier, der prioriterer støj, overfladiskhed og gult blinkende breaking news-nyheder over det, mange moderne medieforbrugere tørster efter: overblik, kvalitetslæsning og substans. berlingske.dk vil stadig være opdateret med de seneste og mest relevante nyheder for læserne, fordi vi ved, at vi har læsere, der interesserer sig for samfundet og for en levende og klog debat”.

Lad os kaste bet blik på, hvad det er Berlingske serverer for sine læsere, der påstås at ”interessere sig for samfundet og en klog debat”. Vi har set på Berlingskes artikler på en tilfældig dag, den 5. marts 2024. Og her er, hvad avisen disker op med for sine læsere:

Det store spørgsmål er: Kan ovenstående ligegyldigheder, der koster 259 kr./md., betegnes som væsentligste og relevante nyheder, der giver vigtig viden om udviklingen i og uden for Danmark, og som læsere med ”interesse for samfundet og en klog debat” kan blive klogere af? Døm selv.

André Rossmann

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!