Site icon 24NYT

Berlingskes forsvar for demokratiet er hyklerisk

Verdens største sociale medie, Facebook, er de seneste år kommet under et stigende pres for at få mere kontrol over det indhold, som deles på platformen, skriver Berlingskes debatredaktør Pierre Collignon.

Over for EU har Facebook forpligtet sig til at fjerne såkaldte fake news og ekstremistisk politisk indhold. I Storbritannien og USA har Facebook fjernet eller blokeret flere højrefløjsprofiler.

Herhjemme har Facebook blokeret Rasmus Paludans profil i 30 dage. Facebook forklarer, at Paludan flere gange har forbrudt sig mod platformens regler, men vi får ikke at vide, hvordan de overtrædelser har set ud.

Der er notorisk risiko for vilkårlighed, når man skal bedømme, hvad der udgør hate speech eller racisme, og vi har tidligere set Facebook slå ned på ytringer, som var klart lovlige i Danmark. F.eks. fik Suzanne Bjerrehuus i 2017 karantæne for et indlæg, hvor hun havde kommenteret nyheden om en massevoldtægt i Malmø”, skriver Collignon.

Derfor har ”offentligheden en interesse i at forstå, hvorfor Facebook beslutter at blokere en mand som Rasmus Paludan. Når demokratier udfordres af ekstremistiske kræfter, skal de vise, at de kan forsvare sig uden at svigte de demokratiske principper”, mener han og anbefaler, at vi lader os inspirere af det kulturradikale ikon, Poul Henningsen, som mente, at alle ideer, selv de nazistiske, skulle omfattes af fri debat.

24NYT: Vi noterer os med interesse, at Collignons demokratiske sindelag er særdeles selektivt. Collignon er naturligvis bekendt med, at Danmarks Radio har angivet 24NYT til Facebook med det resultat, at 24NYT er fjernet fra platformen. Vi forstår udmærket, at Collignon ikke er meget for at nævne dette, da det er et konkurrerende dansk medie, som Berlingske har kørt en hetz mod, Facebook har fjernet. Åbenbart skal 24NYT ikke omfattes af fri debat. Så demokratiske er de trods alt ikke på Berlingske.

André Rossmann

OBS: Læs og del gerne klummen fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!