Berlingske kan se fornuft i de kommunale velfærdsforringelser

Socialdemokratiet og regeringstoppen kritiseres for, at de lover skattelettelser for milliarder, alt imens kommunerne er tvunget til at forringe velfærden for borgerne, skriver Berlingske.

’Allerede sidste år måtte kommunens ældre indstille sig på ikke længere at få gjort rent hver anden uge, men hver tredje. På samme vis blev der sidste år skåret i tilskudsordninger for ældre medborgere, der har brug for hjælp til indkøb eller kørsel til et dagtilbud, ligesom tilskuddet til det lokale kunstmuseum er barberet med tre fjerdedele, så museet nu er truet af lukning. I år skal der spares 30 millioner kroner på driften og derudover fyldes et budgethul på otte millioner på familie- og socialområdet, der er endt med at være dyrere end beregnet som følge af anbringelser og særlige, sociale indsatser. Et kommunalt tilbud til psykisk syge og sårbare, der kan opleve aktiviteter og fællesskab som et supplement til socialpsykiatrien, ser ud til at skulle spares væk. På handicapområdet ser en ordning med at tildele borgere hjælp til at handle, komme til frisøren eller tandlægen én dag hver sjette uge ud til at forsvinde. Og den lokale fritidsklub for voksne handicappede, hvor man onsdag aften og i weekenden kan spille banko eller komme til koncert med eksempelvis Birthe Kjær, ser ud til at miste støtten. En kommunal lydavis til blinde og svagtseende har også været i farezonen. Vi er simpelthen bundet på hænder og fødder, mens velfærdssamfundet brænder under os’’, siger Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen”.

24NYT: Det kan vist nok ikke undre nogen, at den statskontrollerede og regeringsloyale avis Berlingske kan se fornuft i de sociale velfærdsforringelser i kommunerne. ”Er det nødvendigvis en kommunal opgave at hjælpe folk til frisøren, tilbyde en lydavis og give støtte til banko eller koncert?”, spørger avisens journalist Søren Domino. ”Hvis vi var i krig, ville vi være optaget af, om vi havde mad og drikke og kunne finde ly. Men vi er et velfærdssamfund, hvor vi betaler til, at en kommune kan give den slags tilbud”, svarede Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen. Man kan roligt gå ud fra, at det ikke er under den højtlønnede Søren Domino, at velfærdssamfundet brænder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)