Biden lader Kina slippe afsted med århundredets forbrydelse

Af Gordon G. Chang – Oprindeligt udgivet af Gatestone Institute.
Hvis det lykkes for kinesiske forskere at konstruere patogener, der kun rammer udlændinge, vil den næste mikrobe, virus eller spore fra Kina kunne eliminere alle ikkekinesiske samfund. Det vil blive det kommunistiske Kinas civilisationsdræber. Den næste pandemi kan derfor blive én, der efterlader Kina som verdens eneste levedygtige samfund. Verden har derfor brug for noget langt vigtigere end retfærdighed eller kompensation. Den har brug for afskrækkelse. På billedet ses virologen Shi Zhengli (til venstre) i et laboratorium hos Wuhans Institut for Virologi, den 23. februar 2017 i Wuhan, Kina. (Foto: Johannes Eisele/AFP via Getty Images)

Den 27. august offentliggjorde Bidens regering en uklassificeret sammenfatning af efterretningstjenestens rapport om covid-19’s udspring. IC, USA’s 18 efterretningstjenester, nåede kun frem til få endelige konklusioner. Tjenesterne sagde, at de havde brug for flere oplysninger, men verden ved nu tilstrækkeligt til at begynde at påføre Kina alvorlige omkostninger.

USA og andre lande bør påføre dem disse omkostninger for at forhindre det kinesiske kommunistparti i at sprede en civilisationsdræbende sygdom. Folkets Befrielseshær udvikler nu patogener til ødelæggelse af ikkekinesiske samfund.

“IC vurderer, at SARS-CoV-2, den virus, der forårsager covid-19, sandsynligvis spredte sig og smittede enkelte mennesker senest i november 2019, mens de første kendte klynger af covid-19-tilfælde opstod i Wuhan i Kina i december 2019”, fastslår sammenfatningen.

IC mener, at “virus ikke blev udviklet som et biologisk våben”. “De fleste tjenester vurderer desuden med en lav grad af sikkerhed, at SARS-CoV-2 sandsynligvis ikke var genetisk manipuleret”, erklærer den sammenfattende rapport. Både en “naturlig eksponering for et smittet dyr og en hændelse i et laboratorium” er “plausible”.

Rapporten konkluderer: “IC er fortsat splittede med hensyn til covid-19’s mest sandsynlige udspring.”

“Verden fortjener svar, og jeg helmer ikke, før vi har dem”, sagde præsident Biden i en erklæring i forbindelse med offenliggørelsen af sammenfatningen. Godt gået.

Det er dog ikke godt nok. USA’s præsident behøver ikke have en komplet viden for at handle. Jævnfør sammenfatningen fortsætter Kina “med at forhindre den internationale undersøgelse, nægter at dele oplysninger og kritiserer andre lande, herunder USA”.

LÆS OGSÅ:  Boom efter nedlukningstiden: Flere corona-babyer i mange kommuner

Der er ingen undskyldning for Kinas handlinger. De har ifølge efterretningsvæsenet informationen; de nægter bare at dele, hvad de ved.

Kinas manglende deling af information, når de er forpligtet til at dele, er grund nok til at påføre Kina alvorlige omkostninger, men der er yderligere to grunde – der begge er tilstrækkelige i sig selv – til at skride til handling.

For det første mørklagde, og derefter løj, kinesiske embedsmænd i mindst fem uger om SARS-CoV-2’s overførsel mellem mennesker, idet de fortalte verden, at covid-19 ikke smittede, mens de vidste, at den faktisk gjorde det. Mens de lukkede Wuhan og andre byer ned, pressede disse embedsmænd andre lande til uden restriktioner at tage imod folk fra deres land. Alt taget i betragtning må de have vidst, at de spredte sygdommen, hvilket får de 4,5 million dødsfald uden for Kina til at virke tilsigtede.

For det andet arbejder det kinesiske militær på den næste generation af patogener. Universitetet for det nationale forsvar nævnte i 2017-udgaven af den autoritative Science of Military Strategy en ny type biologisk krigsførelse med “specifikke etnisk-genetiske angreb“.

Kinas militærforskere og analytikere har i et halvt årti skrevet om den type patogener, og amerikanske embedsmænd er bekymrede over, at kinesiske forskere, med Bill Gertz fra Washington Posts ord, har eksperimenteret med “biologiske våben, der kan angribe etniske grupper”. Kinas resolutte kampagne for at indsamle genetiske profiler af udlændinge, mens de forhindrer overførsel af kineseres profiler til modtagere uden for Kina, er endnu en indikation af, at det kinesiske militær er ved at opbygge etnisk-specifikke biologiske våben i strid med konventionen om biologiske våben.

LÆS OGSÅ:  Information om udbrudshåndtering i Aarhus Kommune

“Uanset om man mener, at Kina slap sin coronavirus løs i verden med vilje eller ved en fejl, har deres samlede reaktioner på fantastisk vis uddannet Folkets Befrielseshær i, hvordan man gør eventuelle fremtidige biologiske angreb til en dødelig succes”, fortæller Richard Fisher fra International Assessment and Strategy Center til American Consequences. Mange analytikere har udtalt, at biologiske våben er upraktiske, men SARS-CoV-2 har ikke desto mindre dræbt millioner og svækket samfund over hele verden. Det er desværre det endegyldige bevis på, at konceptet holder.

Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at Kina handlede så ondsindet. Som Cleo Paskal fra Foundation for Defense of Democracies fortæller i samme publikation: “Kinas kommunistparti bruger en empirisk ramme kaldet Comprehensive National Power (udstrakt national magt), eller CNP, til at rangere lande.” Kina kan på denne CNP-skala blive verdens mest magtfulde land ved enten at øge Kinas CNP eller mindske andre landes CNP.

“Hvis det går op for de kinesiske ledere, at de står med en epidemi, der vil mindske Kinas CNP, vil det være logisk at gøre epidemien til en pandemi ved at begrænse den hjemlige smitteudbredelse og undlade at standse smitteudbredelsen internationalt”, sagde Paskal også ved Chatham House. “Derved bliver Kinas CNP måske nok mindsket, men det bliver alle andre landes også, og Kinas relative rangering påvirkes ikke; den bliver måske endda bedre.”

LÆS OGSÅ:  Kina køber vestlige akademikere

Hvis det lykkes for kinesiske forskere at konstruere patogener, der kun rammer udlændinge, vil den næste mikrobe, virus eller spore fra Kina kunne eliminere alle ikkekinesiske samfund. Det vil blive det kommunistiske Kinas civilisationsdræber.

Den næste pandemi kan derfor blive én, der efterlader Kina som verdens eneste levedygtige samfund. Verden har derfor brug for noget langt vigtigere end retfærdighed eller kompensation. Den har brug for afskrækkelse.

Biden har indtil videre kun udvist ringe – og somme tider ingen – interesse for at stille Kina til ansvar. Han talte i februar i telefon med den kinesiske regent Xi Jinping i to timer og bragte ikke på noget tidspunkt spørgsmålet om pandemiens udspring på bane. Han efterspurgte tilsyneladende først efterretningsvæsenets sammenfatning den 26. maj efter vreden selvsamme morgen forårsaget af en nyhed på CNN om, at hans udenrigsministerium havde sløjfet en undersøgelse af sygdommen fra Pompeos tid.

Biden har med sin vage reaktion foreløbigt vist Xi Jinping, at det kinesiske styre omkostningsfrit kan dræbe millioner af ikkekinesere med et patogen. Xi vil sikkert gøre det igen, medmindre han standses.

Gordon G. Chang er forfatter til bogen The Coming Collapse of China, Distinguished Senior Fellow ved Gatestone Institute og medlem af dets ekspertpanel.