Bidens første 100 dage var en fiasko

Præsident Joe Biden, der blev solgt til amerikanerne som “moderat”, har vist sig at være den mest radikale præsident i USA’s historie.

Bidens eneste bedrift til dato er lovforslaget om Covid-hjælp (COVID relief) – en gigantisk infrastrukturpakke på 6 billioner dollars, som skal finansieres af massive skattestigninger, og som meget rammende beskriver det svindelnummer, der er kernen i ”infrastrukturpakken”.

Kun 6 pct. af infrastrukturpakken handler nemlig om klassisk infrastruktur som veje, broer, lufthavne mv.

Resten handler om grøn infrastruktur og massive investeringer i en velfærdsstat: en aktiv erhvervspolitik, løn ved sygdom og barsel, børnepasning, uddannelse, almene boliger og plejesektoren. En stor del af Covid-hjælpen er afsat til at redde demokratisk ledede stater og pensionsfonde ud af økonomisk knibe.

USA er dermed i gang med et gigantisk velfærdseksperiment, hvor velfærdsstaten og den offentlige sektor skal udvides for skatteydernes regning.

Da Biden lovede at samarbejde med Republikanerne hen over midten, blev amerikanske vælgere forledt til at tro, at Biden repræsenterede en tilbagevenden til konsensus, til “det normale”. Men så snart Biden havde sat sig i Det Ovale Kontor, underskrev han en hel masse dekreter, som udelukkende opfyldte den demokratiske venstrefløjs ønsker.

Biden stoppede bl.a. Keystone XL-rørledningen, som er den mest miljøvenlige måde at levere canadisk olie til det amerikanske marked på, fordi radikale miljøforkæmpere er imod fossile brændstoffer. Tusindvis af det, som Biden kalder “gode, betalende fagforeningsjobs”, blev nedlagt. De skal erstattes af ”grønne” jobs – i en ikke nærmere specificeret fremtid.

På det værdipolitiske område har Biden dekreteret, at transkønnethed skal accepteres inden for skoleidræt, hvilket betyder, at biologisk mandlige atleter skal konkurrere med piger. Biden støtter “cancel-kulturen” og Silicon Valley-giganternes bestræbelser på at censurere de konservative, og hans regering anvender Black Lives Matter-bevægelsens retorik, idet den fordømmer USA for ”hvidt overherredømme” og “systemisk racisme”.

Bidens tilbagerulning af Trumps skrappe indvandringspolitik har fremprovokeret en kæmpe krise ved grænsen til Mexico. Historisk mange indvandrere fra Mellemamerika, herunder uledsagede børn, har søgt mod USA. Børnene er i dag stuvet sammen i centre ved grænsen til Mexico, og ikke overraskende finder et flertal af amerikanerne, at Biden har håndteret krisen dårligt.

På det udenrigspolitiske område lefler Biden for Iran og føjer Kina. Han sluttede sig igen til den meningsløse klimaaftale fra Paris og FN’s korrupte Menneskerettighedsråd.

Biden er stolt over, at der er blevet leveret over 200 millioner vacciner mod coronavirus. Det skyldes dog Operation Warp Speed, som Trump har gennemført, og som Biden i sin tid gjorde nar af.

Den amerikanske økonomi voksede med 6,4 % i årets første kvartal. Væksten skyldes imidlertid genåbningerne og ikke Bidens gigantiske hjælpepakke.

Biden har lovet at samle et dybt splittet USA, hele ”Amerikas sjæl” og genoprette ”åbenhed og tillid” efter årene med Donald Trump. Han appellerer konstant til sammenhold, men i virkeligheden har han travlt med at skabe splittelse. Alle Bidens initiativer er beregnet på at udslette mindet om Donald Trump og ikke søge kompromis med Republikanerne.

En meningsmåling fra NBC News viser, at langt størstedelen af amerikanerne mener, at landet fortsat er splittet på trods af Bidens løfter om at være en mere samlende præsident, og at Bidens første 100 dage har været en fiasko.

Biden har fejlet som en politisk brobygger, og den voldsomme polarisering og splittelse i Biden’s USA fortsætter.

André Rossmann