Bidens politik hviler som en tung sky over Danmark

Det Hvide Hus har ifølge Reuters meddelt, at præsident Joe Biden vil anklage Donald Trump for at have et ganske særligt og markant ansvar for det “kaos”, der opstod i Washington ved stormløbet på Kongressen den 6. januar sidste år. Biden vil fremsætte anklagen i en tale på årsdagen for stormløbet på Kongressen. Der er vist ingen tvivl om, at nye anklager mod Trump vil øge den i forvejen dybe polarisering i det amerikanske samfund.

Joe Biden har som bekendt lovet at samle et dybt splittet USA, hele ”Amerikas sjæl” og genoprette ”åbenhed og tillid” efter årene med Donald Trump. Biden er imidlertid ikke samler, men splitter, der øger polariseringen i USA ved udelukkende at forfølge Demokraternes politiske mål. En meningsmåling foretaget i november 2021 viser, at langt størstedelen af amerikanerne mener, at USA er blevet mere splittet under Biden. Trods løfter om at være en mere samlende præsident, har danskernes kæledægge, den retarderede Joe Biden, fejlet som en politisk brobygger, og den voldsomme polarisering og splittelse i USA fortsætter.

Det venstredrejede Demokrat-venlige danske ekkokammer med Berlingske i spidsen turnerer i øjeblikket med en løgnagtig fortælling om Trumps kupforsøg og nedrige anslag mod forfatningen og demokratiet. Formålet er at hjernevaske det store flertal af danskere til at tro, at det var Trump der stod bag stormløbet mod Kongressen, at det er løgn, når Trump påstår, at Biden vandt valget i 2020 ved omfattende svindel, at Trump forsøgte at knuse demokratiet, og at resultatet er, at Det Republikanske Parti ”står tilbage som en forpjusket skygge af sig selv”.

De nærmere omstændigheder omkring stormløbet på Kongressen den 6. jan. 2020 har Asger Aamund beskrevet i sin udmærkede klumme her.

I samme klumme skriver Asger Aamund, at ”en del konservative politikere i USA mente, at præsidentvalget var præget af stemmefusk, fejltællinger og valgsvindel, som var omfattende nok til at give Biden en falsk sejr”. 24NYT har skrevet om samme emne ved flere lejligheder, f.eks. her, hvor vi bl.a. henviser til, hvad konservative politikere og eksperter i USA mener om sagen.

I snart seks år har de statsstøttede danske medier, herunder Berlingske, tvangsfodret danskerne med påstanden om, at Donald Trump har undergravet det amerikanske demokrati. Denne fake påstand er gennemhullet af den amerikanske juraprofessor, Eric Posner, i et indlæg, som blev bragt af den ellers venstreorienterede (sic!) medieorganisation Project Syndicate. Posner nævner bl.a., at valgdeltagelsen i 2020 var den højeste siden 1990, at retsvæsenet og medierne har bevaret deres uafhængighed, og at Trump ikke har brugt ordensmagten til at chikanere sine politiske modstandere. Ifølge Gallup er amerikanernes tillid til de offentlige institutioner intakt. Modsat hvad de venstredrejede danske medier påstår har Trump i realiteten styrket og ikke svækket det amerikanske demokrati, mener Posner.

Det er også manipulerende propaganda og vrøvl, når Berlingske påstår, at det Republikanske parti ”står tilbage som en forpjusket skygge af sig selv”. Faktum er, at et flertal i den amerikanske befolkning går ind for, at Det Republikanske Parti overtager magten i Kongressen, at Trump støttes af 60 pct. af de republikanske vælgere, at Trump ville vinde over Biden, hvis der var valg i dag, at Trump fører i de stater, han tabte til Biden i 2020, osv. osv.

Det morsomme er, at mens Berlingskes i sin leder skriver, at Det Republikanske parti ”står tilbage som en forpjusket skygge af sig selv”, tegner Mikkel Danielsen i samme avis et billede af et robust republikansk parti, hvor Trump ”er partiets konge og forventes at stille op til præsidentvalget i 2024”.

I november 2020 jublede de Trump-hadende europæiske og danske politikere, medier, kommentatorer og USA-eksperter, da de såkaldte progressive amerikanere valgte den retarderede Joe Biden til USA’s præsident. Bidens valg til præsident blev hyldet som Messias’ genkomst. Den forhadte Trump var væk, og Biden var tilbage “to build back better”. Men nu jubler europæerne og danskerne ikke mere – de er stærkt bekymrede.

Mens Donald Trump blev i Europa og Danmark beskyldt for at svigte NATO, har han reelt styrket NATO ved at presse medlemmerne til at øge deres militærbudgetter og ved at flytte flere NATO-tropper til Østeuropa. Det er derfor skæbnens ironi, at det ikke er Trump men derimod den retarderede Biden, der har svigtet sine allierede i NATO ved ikke at informere dem om den planlagte tilbagetrækning fra Afghanistan. At det netop er den retarderede Bidens politik, der gør, at Europa ikke kan stole på USA, alt imens Putin er i gang med at underminere den sikkerhedspolitiske orden, som har hersket i Europa de sidste 75 år.

Berlingske skriver, at det er ”arven fra Trump der hviler som en tung sky over USA”. For danskerne er det måske mere relevant at vide, at det er ”Bidens politik, der hviler som en tung sky over Europa og Danmark”.

André Rossmann