Bilist stak af fra politiet og endte i have

Uglebakken, Jyllinge, Roskilde

Kl. 09.14 fredag valgte en bilist at trykke på speederen, da han fik øje på en politipatrulje, som vendte rundt for at lave et rutinetjek på bilen. Bilisten kørte ad Jyllinge Parkvej ud for Jyllingecentret, men forsøgte at køre fra patruljen via Værebrovej mod nord. Bilen kørte over for gult lys i krydset og bilisten ignorerede politibilen, selvom den kørte med horn og lygter tændt. I krydset ved Møllevej måtte patruljebilen standse op for tværgående trafik, så betjentene kortvarigt mistede syn på bilen. Da patruljen nåede til en skarp højrekurve efter krydset, fik de øje på den flygtende bilist, som var endt i en have tilhørende et hus på Uglebakken.

Føreren viste sig at være en 40-årig mand fra Jyllinge, som var sluppet uskadt var uheldet. Han blev anholdt og afhørt til, hvorfor han var kørt fra politiet. Manden havde noget kørekort, men det ikke var det eneste, som han havde på samvittigheden.

Den 40-årige var også påvirket af euforiserende stoffer og havde en pose med 0,5 g amfetamin på sig ved anholdelsen. Nummerpladerne på bilen tilhørte en anden bil, og bilen var derfor hverken indregistreret eller forsikret, hvilket den 40-årige blev sigtet for. Han blev desuden sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 40-årige blev afhørt på politistationen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre meget mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.