Bilist uden kørekort filmet under flugt fra politiet

Kl. 09.37 i går var politiet videobil på patrulje, og her bemærkede betjenten en bilist, som talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Betjenten gjorde tegn til bilisten om at standse, og bilisten kørte ind til siden. Inden betjenten nåede op at tale med bilisten, kørte han fra stedet i høj hastighed. Betjenten satte efter bilisten med tændt kamera, som kunne dokumentere bilisten vilde kørsel.

Den flygtende bilist kørte af motorvejen ved Borup og fortsatte sin hasarderede kørsel med flere overhalinger over spærrelinjer og over en uoverskuelig bakketop, han kørte med omkring 80 km/t igennem byzone og overtrådte sin vigepligt over for andre bilister. Politiet satte flere patruljer ind, for at standse den flygtende bilist. En patruljebil forsøgte at afskære den flygtende bil vejen og holdt stille med udrykningssignalerne tændt, men det lykkedes bilisten at køre uden om patruljebilen.

I Ejby lykkedes det en anden patrulje at afskære bilen vejen, og her kunne han ikke komme forbi og måtte standse. Bilisten, som viste sig at være en 57-årig mand fra Solrød Strand, blev anholdt og sigtet for de utallige overtrædelser af færdselsloven, som han begik under sin kørsel fra politiet. Han blev taget med til politistationen til afhøring og gennemgang af de mange sigtelser. Grunden til flugten fra politiet var, at den 57-årige ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, og han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Efter afhøringen blev den 57-årige løsladt, men han kan forvente en ny frakendelse af førerretten og en klækkelig bøde i sagerne.