Bilist uden kørekort forsøgte forgæves at narre politiet 

En 22-årig mand forsøgte tirsdag aften at snyde politiet og udgive sig for at være en anden, men det endte i stedet med, at han blev anholdt og blev sigtet for flere forhold.

Klokken var 23.12, da den 22-årige holdt i krydset Grenåvej/Lystrupvej i Risskov. En patrulje bemærkede, at han ikke havde sele på, og de dirigerede derfor bilisten ind til siden.

Da betjentene bad bilisten identificere sig, forklarede han, at han havde glemt både kørekort og anden id, men han oplyste sit fulde navn, bopæl og cpr-nummer. Betjentene fik dog mistanke til, at han ikke var den, han udgav sig for at være, og de besluttede at undersøge oplysningerne nærmere. Da patruljen så, at bilisten havde en mobiltelefon liggende i bilen, bad de ham om at ringe til en af betjentenes mobiltelefoner.

Det gjorde han, og da patruljen efterfølgende slog nummeret op, konstaterede de, at det tilhørte en 22-årig mand, og at de oplysninger, de havde om den 22-årige i politiets systemer, passede på bilisten. Det viste sig, at han var frakendt kørekortet, og en narkometertest indikerede, at han var påvirket af stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, kørsel uden sele og for at opgive falsk navn.

Under visitationen af bilisten fandt betjentene nogle tusinde kroner i kontanter, og en stor del af dem blev beslaglagt, da han havde nogle bøder, han ikke havde betalt.

LÆS OGSÅ:  Mellemøstlig mand begår tricktyveri mod 70-årig dame

Den 37-årige mand, der ejer bilen, blev sigtet for at have lånt sin bil ud til en person uden kørekort.