Bindegalt! 14 mænd tiltalt for brutal vold – betjente forsøgt ramt af bil

Onsdag begynder retssagen i Aarhus mod 14 mænd, der er tiltalt for i januar at have overfaldet tre andre mænd med adskillige slag og spark, truet dem med knive og pistoler og tvunget dem ind i tre forskellige biler.

Ifølge anklageskriftet er de 14 mænd alle en del af bandemiljøet.

Natten til den 16. januar fik Østjyllands Politi oplysninger om, at tre mænd var ved at blive overfaldet i Gellerup. Fire biler stak af fra stedet, da politiet ankom, og flere patruljer satte efter. Den ene bil blev standset i Tilst, hvor fire mænd straks blev anholdt. De tre andre biler blev standset på motorvejen ved Vejle efter godt samarbejde med Sydøstjyllands Politi og her blev yderligere 10 mænd anholdt.

Sigtet for at udsætte betjente for fare

De 14 mænd er alle tiltalt for vold af særlig brutal eller farlig karakter, trusler, ulovlig tvang og frihedsberøvelse. Den ene mand er desuden tiltalt for at have udsat to betjente for fare, da han under flugten styrede sin bil direkte mod patruljebilen. Patruljen nåede dog at undvige og blev derfor ikke ramt.

”Det er et groft og planlagt overfald, de 14 er tiltalt for, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at episoden var egnet til at skabe en konflikt mellem kriminelle bandegrupperinger. Derfor er der rejst tiltale for en såkaldt bandeparagraf i straffeloven. Paragraffen betyder at der kan udmåles en strengere straf, hvis de tiltalte bliver dømt, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

LÆS OGSÅ:  Bandemedlem får 4 år og 6 måneders fængselsstraf for forsøg på våbenbesiddelse

På grund af sagens karakter og de mange tiltalte vil Østjyllands Politi have øget opmærksomhed ved retsmøderne.

Der er afsat 11 retsmøder til sagen, og det forventes, at der falder dom i begyndelsen af november.