BIZAR SEXSAG! 19-årig mand frifundet for voldtægt – dømt for tilsnigelse til samleje

En 19-årig mand er torsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt seks måneders fængsel for at have tilsneget sig samleje med en kvinde, der forvekslede ham med en anden.

Anklagemyndigheden havde tiltalt den 19-årige for voldtægt efter den ny samtykkelov, men retten mente ikke, at der havde været forsæt til voldtægt.

Episoden, den 19-årige blev dømt for, fandt sted i januar i år i et sommerhus i Odder. Her mødtes han og tre venner med to jævnaldrende kvinder.

Den ene kvinde gik frivilligt i seng med den dømtes ven på det ene værelse i sommerhuset, mens den dømte selv var sammen med den anden kvinde på et andet værelse. Senere var der snak om, hvorvidt de skulle prøve at bytte partnere, men det sagde kvinderne sagde nej til.

Om natten, mens kvinderne var udenfor, byttede de to mænd værelser uden at fortælle det. Den 19-årige havde efterfølgende sex med den anden kvinde, som troede, at det stadig var vennen, der lå i sengen. Da hun opdagede, at det var den 19-årige, skyndte hun sig ud af værelset, og umiddelbart efter tog hun hjem og kontaktede politiet.

Bliver muligvis anket

Den 19-årige mand blev samme dag anholdt og senere varetægtsfængslet i sagen, som der nu er faldet dom i.

”Den forurettede havde kort forinden episoden afvist at have sex med den 19-årige, han byttede bevidst seng med sin ven uden at give besked, og han tilkendegav på intet tidspunkt, hvem han var, eller sikrede sig kvindens samtykke, da de lå i sengen. Derfor lød vores tiltale på voldtægt. Det mente retten dog ikke, han kunne dømmes for, da han manglede fortsæt til voldtægt. Det er nu op til statsadvokaten, hvorvidt sagen skal ankes, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

LÆS OGSÅ:  19-årig voldtaget – politiet har sigtet 23-årig anholdt

Den 19-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til anke.