Black Army-hashsælger dømt

En 24-årig mand fra Herning fik i dag dom ved Retten i Aarhus for sin andel i omfattende handel med hash fra Black Armys hashklubber i Herning og Vejle. Han idømmes halvandet års ubetinget fængsel.

Den 24-årige erkendte i retten, at han fra sommeren 2016 til sommeren 2017 havde arbejdet som hashsælger, og at han i den periode havde langet sammenlagt ca. 29 kg. hash over disken.

Den 24-årige blev den 27. juni sidste år anholdt og varetægtsfængslet sammen med syv andre personer i en større aktion foretaget af Særlig Efterforskning Vest. Både han og de øvrige anholdte har relationer til Black Army i Herning.

Det blev i retten i dag lagt til grund, at den 24-årige havde haft en underordnet rolle i sagen, idet han alene havde virket som ekspedient i hashklubberne.

– Med dommen bliver det gjort klart, at når der er tale om organiseret og alvorlig kriminalitet, så kan selv personer med en underordnet rolle i sagen forvente en streng straf. Derfor er jeg tilfreds med dommen, siger anklager Rasmus Gyldenløve, Østjyllands Politi.

Fire mænd i alderen 25 til 50 år er fortsat varetægtsfængslet i sagen, mens yderligere fem er blevet dømt. Heraf er fire af mændene idømt ubetinget fængslet mellem et og tre år. Den femte, en 19-årig mand fra Herning, blev kort før jul idømt 15 måneders fængsel, hvor de ni måneder blev gjort betinget med en prøvetid på to år.

Kommentarer