Black Army-hashsælger dømt

En 24-årig mand fra Herning fik i dag dom ved Retten i Aarhus for sin andel i omfattende handel med hash fra Black Armys hashklubber i Herning og Vejle. Han idømmes halvandet års ubetinget fængsel.

Den 24-årige erkendte i retten, at han fra sommeren 2016 til sommeren 2017 havde arbejdet som hashsælger, og at han i den periode havde langet sammenlagt ca. 29 kg. hash over disken.

Den 24-årige blev den 27. juni sidste år anholdt og varetægtsfængslet sammen med syv andre personer i en større aktion foretaget af Særlig Efterforskning Vest. Både han og de øvrige anholdte har relationer til Black Army i Herning.

Det blev i retten i dag lagt til grund, at den 24-årige havde haft en underordnet rolle i sagen, idet han alene havde virket som ekspedient i hashklubberne.

LÆS OGSÅ:  9-årig pige voldtaget – 34-årig anholdt.

– Med dommen bliver det gjort klart, at når der er tale om organiseret og alvorlig kriminalitet, så kan selv personer med en underordnet rolle i sagen forvente en streng straf. Derfor er jeg tilfreds med dommen, siger anklager Rasmus Gyldenløve, Østjyllands Politi.

Fire mænd i alderen 25 til 50 år er fortsat varetægtsfængslet i sagen, mens yderligere fem er blevet dømt. Heraf er fire af mændene idømt ubetinget fængslet mellem et og tre år. Den femte, en 19-årig mand fra Herning, blev kort før jul idømt 15 måneders fængsel, hvor de ni måneder blev gjort betinget med en prøvetid på to år.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb