Bliver Mærsk-aktien degraderet til ”junk”?

Engang var det at eje aktier i A.P. Møller-Mærsk forbundet med særlig prestige. Med en aktiepris der lå op mod 60.000 kr., var indgangsbarrieren uhørt høj. Det var med til at gøre aktierne i den enorme koncern til et eftertragtet papir og et statussymbol hos privatinvestorer, skriver Børsen.

Men den status er de seneste årtier i den grad blegnet. Aktien har udviklet sig til en lang ørkenvandring, når det gælder afkast og med coronakrisens indtog er den tur blevet endnu værre.

Alene i år er tabet 30 pct. Nu vurderer Danske Banks analyseteam så, at selskabet er i risiko for at få så stort et tilbageslag i sin indtjening, at det kan blive mødt med en nedgradering af sin kreditværdighed.

Fra at A.P. Møller-Mærsks gældsudstedelser i dag er kategoriseret som “investment grade”, vil de ryge ned i betegnelsen “high yield”, mere populært kaldet “junk bonds”

Det vil være et stort prestigetab, men det vil også få betydning for selskabets fremtidige finansieringsomkostninger, ligesom et sådan prædikat på gælden kan få aktieinvestorer til at trække følehornene til sig, da det er det samme som en risikoanmærkning.

Kommentarer