Bøde på over en halv million til chauffør og vognmand

Selvom Tungvognscenter Øst var på stor kontrol på Karlslunde Rasteplads onsdag eftermiddag, betød det ikke, at betjentene tog et hvil om torsdagen. Her blev en tyrkisk lastbil bragt til standsning samme sted, og det kan nu resultere i en samlet bøde på en halv million.

Den 14. januar 2021 kl. 08.19 var Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi igen på færde på Karlslunde Rasteplads. En nyere tyrkisk lastbil blev vinket ind fra Køge Bugt Motorvejen og bragt til kontrol på rastepladsen.
Ved kontrol af takografen, der registrerer køre-hviletiden, kunne politiet se, at chaufføren havde kørt rigtig længe i lastbilen, og at chaufføren tilmed havde taget førerkortet ud af takografen, når han løb tør for køretid.
17 gange havde lastbilen kørt på vejene uden det påkrævede førerkort isat takografen, hvilket betyder store overtrædelser.
Politiet kontrollerer køre-hviletiderne 28 dage tilbage, og fra 22. december til 26. december 2020 havde chaufføren højst hvilet sig i 6,5 time, og havde i perioden opnået en køretid på over 43 timer. Det er en overtrædelse på 330%, da man højt må køre 10 timer dagligt.
Samlet set ender bøden på 586.000 kr., hvoraf chaufføren skal betale en tredjedel og virksomheden to tredjedele.
Tungvognscenter øst har tilbageholdt lastbilen som sikkerhed for betaling, men virksomheden har tilkendegivet, at de vil forsøge at betale bøden i den