Bog & idé indfører genanvendelig gaveindpakning

Landets største boghandlerkæde satser på mere bæredygtig gaveindpakning og har derfor udviklet en løsning, som kan bruges igen og igen.

Genanvendelig gavepose fra Bog & idé

I praksis er der tale om en sort gavepose i et stofligt materiale, der lukkes med et bånd i toppen. Idéen til den nye gaveindpakningsløsning er bl.a. motiveret af boghandlerkædens kunder, som i stigende grad efterspørger mere bæredygtige løsninger.

”Bog & idé er en meget anvendt gavedestination, så det gav mening for os at sætte ind her,” lyder det fra den adm. direktør i Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen. ”Det genanvendelige aspekt ligger i posens udformning, som gør at den kan bruges flere gange og til flere formål – enten til at pakke andre gaver ind i, til opbevaring eller lignende. Traditionelt gavepapir og -bånd havner jo som regel bare i skraldespanden.”

En fordel i julehandlen
Bog & idé forventer, at den nye gaveindpakningsløsning bliver en stor fordel i den travle julehandel, hvor mange kunder skal have deres køb pakket ind.

”Der er et stort tidsbesparende element i den nye løsning, som kommer kunderne til gode – især i den travle juletid, hvor vi pakker rigtig mange gaver ind,” lyder det fra Marianne Lyngby Pedersen.

Tidligere på året lancerede Bog & idé desuden en tilføjelse til kædens populære klik & hent-ordning, og i den forbindelse vil gaveposen også komme til sin ret:

”Vi er begyndt at tilbyde indpakning på klik & hent-ordrer, så kunden kan bestille sine varer online og hente dem færdigindpakkede i den lokale Bog & idé-butik,” forklarer Marianne Lyngby Pedersen. ”Vores klik & hent-service er meget anvendt, og med de nye gaveposer kan vores butikker håndtere disse ordrer langt mere effektivt.”

Det er gratis at få pakket sin gave ind i den genanvendelige gavepose. Kunderne har dog også mulighed for at købe gaveposerne separat i to forskellige størrelser. Det vil også stadig være muligt at få pakket sin gave ind i traditionelt gavepapir.

Bog & idé arbejder løbende med at udvikle mere bæredygtige løsninger for butikkerne. I starten af 2019 indførte kæden således betaling for bæreposer, knap to år før dette blev vedtaget som lovkrav. Gebyret for poserne har betydet, at der årligt forbruges mellem 25 og 30 tons mindre plast i Bog & idé-kæden.