Boligsalget op med over 50 % i november – derfor dykker udvalget af boliger

”Det er vilde tider – og vi var kun et mulehår fra at slå vores årsrekord fra juni, hvor coronasalget lå 53 % over sidste år. November-salget er hele 52 % over november sidste år, og det er ikke kun sommerhusene, der stræber mod himmellyset. Alle tre store boligtyper tager en slutspurt mod målstregen på det måske mest opsigtsvækkende år nogensinde på boligmarkedet, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i ejendomsmæglerkæden Home.

  • Homes salg af villaer og rækkehuse steg i november med 50 %, ejerlejligheder med 36 % og sommerhusene med 56 % i forhold til november 2019.

Villa- og rækkehussalget er næsten det samme som i juni, salget af ejerlejligheder er væsentligt højere end i juni og sommerhussalget er – trods den store fremgang i november – næsten halveret i forhold til juni, hvor Danmark satte alletiders sommerhus-rekord.

”Men salget af sommerhuse i november er langt over juni 2019, så det siger lidt om, at sommerhusfeberen fortsat huserer ude i sommerlandet, ” siger Michael Dalsager.

Det store salg af boliger gør et tydeligt indhug i udvalget til køberne:

Udviklingen i udbuddet primo december 2020:

Boligtype Udbud primo november 2019 Udbud primo november 2020 Ændring
Villaer og rækkehuse 34.390 27.932 -18,8 %
Ejerlejligheder 7.710 6.084 -21,1 %
Sommerhuse 8.730 5.421 -37,9 %
LÆS OGSÅ:  Ejendomsmæglere giver dårlig rådgivning på trods af tårnhøje honorarer

(Kilde: Boligsiden)

Boligmarkedet er fortsat et klart lyspunkt i et udfordrende år.

”Et boligsalg har mange afledte økonomiske effekter, hvor der bliver lagt mange tusinde kroner pr. handel hos håndværkere, advokater, byggerådgivere, køkkenfirmaer og byggemarkeder og så videre. De mange boligsalg – sandsynligvis over 100.000 i år – har været og er en solid hånd under landets finanser og lokale erhvervsdrivende i coronatiden, ” siger Michael Dalsager.

Med mange købere på fremvisning tyder alt på, at julemåneden også bliver mere travl end tidligere år, og ejendomsmæglerne håber på tidlige julegaver til køberne: Flere boligejere der sætter til salg.

”Det bider sig selv i halen, hvor et faldende udbud betyder, at endnu færre sætter til salg, da de bliver boende, hvilket så igen betyder, at de købere, der leder efter bolig, har det mindre at vælge imellem. Den udvikling kan blive vendt, hvis flere boligejere aktiverer salgsplanerne med et synligt til salg-skilt i haven eller vinduet, ” siger Michael Dalsager.