Bombetrussel

Jernbanevej, Holbæk

Kl. 15.32 i går trykkede personalet fra Borgerservice i Holbæk Kommune på overfaldsalarmen, da en borger var kommet ind og havde stillet en kasse med påskriften ”bombe” på skranken. Personalet kendte borgeren fra tidligere episoder, og frygtede ikke for at bomben var ægte, men alligevel deres forholdsregler.

Politiet kørte talstærkt til stedet og evakuerede Borgerservice og afspærrede området. En bombehund blev tilkaldt og undersøgte kassen, men konstaterede at der ingen sprængstof var i kassen. Da betjentene åbnede kassen fandt de to stykker smørrebrød.

Den mistænkte mand, en 53-årig uden fast bopæl i Holbæk, havde efter indleveringen af kassen forladt stedet. Politiet lokaliserende ham ved Holbæk Station, hvor han blev anholdt uden dramatik. Han blev sigtet for trusler og taget med til stationen til afhøring. Manden var psykisk uligevægtig, og han har tidligere været årsag til uro på rådhuset, men dog aldrig af så alvorlig karakter. Da sagen var belyst til fulde foretog politiets jurister vurdering af sagen, og fandt ikke grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.