Borgerlige studerende er et jaget folkefærd

Borgerlige studerende fortæller til Berlingske, at det som studerende er svært at være, vedstå og ytre sig som borgerlig eller blå på de knaldrøde danske universiteter.

”Langt de fleste studerende stemmer til venstre for midten. Blå blok kan blot mønstre omkring hver fjerde stemme. Borgerlige studerende fortæller, hvordan de er blevet kaldt alt fra ’privilegieblind’ til ’white supremacist’ og ’transfob’, ligesom medstuderende har fortalt dem, at de ikke kan være venner med DF-vælgere.

Det er ikke normalt at sige højt, at man ikke deler den politiske overbevisning, som er overrepræsenteret på universitetet. Der er få, der tør sige det højt. Der er en ret klar konsensus om, hvad der er comme il faut. Hvad der er i orden at mene. Og hvad der falder uden for, hvad der er i orden at mene, og man derfor gerne må kritisere. Alt det, der ikke lige er politisk korrekt lige nu, det får en ret hård medfart på universitetet.

De studerende oplever et undertrykkende studiemiljø. Mange af de rigtige holdninger er stadig venstreorienterede. Derfor lukker mange munden. Der er ingen grund til at eksponere sig selv som en med borgerlige holdninger”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)