Bortførte og forgreb sig på 4-årig pige – 33-årig mand dømt

En 33-årig mand fra Aarhus V er netop af Retten i Aarhus blevet idømt  anbringelse på ubestemt tid på en psykiatrisk afdeling. Han er blevet kendt skyldig i at have bortført og begået seksuelle overgreb på en 4-årig pige sidste sommer. Den 33-årige blev anholdt i juni sidste år, efter han havde bortført den 4-årige fra en børnehave på Snogebæksvej i Aarhus V.

Den 33-årige var tiltalt for voldtægt af et barn under 12 år og for frihedsberøvelse. Ifølge tiltalen løftede den 33-årige pigen over hegnet, da hun gik rundt i sin børnehave. Herefter tog han hende med til en nærliggende adresse, hvor han udsatte hende for forskellige former for seksuelle overgreb.

Under retsmøderne har den 33-årige erkendt at have taget pigen fra børnehaven, men nægtet at have krænket hende seksuelt. Men i dag kendte Retten i Aarhus altså den 33-årige skyldig i at have begået seksuelle overgreb på den 4-årige, dog ikke i form af samleje. Retten fandt altså, at der ikke var tilstrækkeligt bevis for, at der var tale om fuldbyrdet voldtægt.

– Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at gerningsmanden skal anbringes på ubestemt tid. Det er godt, at der nu er sat punktum i en meget ubehagelig sag. I forhold til spørgsmålet om voldtægt tager jeg nævningetingets afgørelse til efterretning, men vil nu drøfte et eventuelt ankespørgsmål med statsadvokaten, siger senioranklager Birgitte Ernst, Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  35-årig mand er tiltalt for overgreb på drenge i næsten hele landet

Det var den 4-årige pige selv, der var med til at opklare, hvem gerningsmanden var. Hun kunne levende beskrive over for politiet, hvad hun havde oplevet, og hvad hun havde bemærket. Blandt andet havde der været nogle hunde på det sted, hun var blevet krænket, og hun kunne meget præcist forklare, hvordan de så ud. Så da politiet fandt frem til den 33-årige som mulig gerningsmand, udpegede pigen blandt flere muligheder altså den 33-åriges to hunde som værende dem, hun havde set.

Den 33-årige har siddet varetægtsfængslet siden juni i surrogat på psykiatrisk afdeling. Efter retsmødet blev han kørt direkte til afsoning.