Brand i lejlighed efterforskes som påsat

Østjyllands Politi efterforsker en brand i et lejlighedskompleks på Gudrunsvej i Brabrand.

Natten til tirsdag kl. 00.52 modtog politiet anmeldelse om brand i en lejlighed på Gudrunsvej. Branden udviklede sig hurtigt med ild på begge sider af bygningen og meget kraftig røgudvikling, som vanskeliggjorde evakueringen af særligt personer i ejendommens øverste lejligheder. 47 personer blev evakueret og tilset af ambulancepersonale på stedet, men ingen havde umiddelbart behandlingskrævende skader. Da branden opstod, var der fem personer til stede i lejligheden. Disse kom alle ud ved egen hjælp.

Den indledende efterforskning tyder på, at branden kan være påsat, og Østjyllands Politi har iværksat et intensivt efterforskningsarbejde for at klarlægge årsagen til branden. Området er afsøgt med hunde, og der er fortsat afspærret og arbejdes på brandstedet.

‘Vi efterforsker bredt hvad angår både brandens årsag og motiv dertil. Vi vil være synligt til stede i området med ekstra mandskab og vil i den forbindelse opfordre til, at man kommer til politiet, hvis man har oplysninger om sagen,’ siger politiinspektør Anders Uhrskov.

00.27 modtog politiet anmeldelse om brand i en bil på Elna Munchs Gade kort derfra. På grund af den geografiske nærhed undersøges relationen imellem de to sager, men der er for nuværende intet der tyder på, at der er en sammenhæng.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)