BREAKING: DR vil bringe positive historier om Trump og Israel som del af besparelse

DR har i dag meldt ud, hvordan kanalen vil efterkomme regerings krav om at leve op til en besparelse på 20%. “Der skal skæres i journalist-timer, siger chefen for DR-Nyheder.”

Den måde hvorpå DR vil spare i antallet af de såkaldte “journalist-timer”, er ved en omfattende omlægning i research-arbejdet på nyhedsprogrammerne. 

Der skal bruges langt færre timer på kunsten at “vikle efter en forudbestemt model”, siger DR.

Tilfredse vælgere vil komme til orde

Et af de steder hvor seerne vil mærke en forskel, er på vinklingerne på nyhedshistorier om den amerikanske præsident, Donald Trump. 

Ifølge DR har Trump nu udrettet så meget positivt, at det kræver enorme kræfter for journalister, når de konstant skal navigere udenom disse og stringent holde sig til dogmet om, at alt hvad Trump siger og gør er til fare for verdensfreden.

Fra nu af, vil DR således langt hyppigere lave nyhedshistorier, som afspejler virkeligheden i USA, og man har tilmed planer om at lade tilfredse amerikanske vælgere komme til orde i diverse indslag.

Også Israel-dækningen på DR bliver genstand for en gevaldig ændring.

Israel har masser af gode ting af byde på

“Det har i årtier irriteret os grænseløst, at Israel efter bedste evne forsvarer sig, når landets arabiske naboer og indbyggere udfører Jihad. Selvmordsbomber, raketter, knivstikkeri, angreb med bil mod fodgængere… you name – hver gang finder Israel på nye metoder til at forsvare med med – det er faktisk rigtig irriterende”, siger DRs nyhedschef.

“Problemet er bare, at Israel også er absolut førende inden for teknologi, medicin, high-tech, landbrug, økologi og en lang række andre felter. Det har taget enormt på kræfterne på redaktionen i årevis at skulle navigere på en måde, hvor vi konsekvent undgår at nævne Israel i så meget som én positiv sammenhæng. Når vi samtidig står overfor at skulle skære 20% af vores i forvejen skrabede budget, jamen, så er det bare jeg siger, at så må vi prioritere, og altså også gå på kompromis mht. til den hetz vi driver mod Israel”, fortsæter nyhedschefen.

DR siger til 24NYT, at et af de første tegn på den ændrede dækning vil komme til udtryk i den igangværende dækning af begivenhederne, der pågår på grænsen mellem Israel og Gaza.

Gak-gak og typisk arabisk

Her vil DR fortælle om baggrunden for episoden, som kanalen mener i virkeligheden er helt “gak-gak og typisk arabisk.

“Det der i virkeligheden er tale om, det er, at terrorgruppen Hamas igennem længere tid har planlagt dette angreb på Israel. Hamas har jo for længst fundet ud af, at det der giver opmærsomhed er et stor antal af døde, og da befolkningen i Gaza er nemme at narre med løfter om 72 jomfruer, så har man altså arrangeret, at civilbefolkningen igen skubbes foran terroristerne som menneskeskjold, hvorved man sikrer sig flest muligt døde”.

“Det utrolige er egentlig, at dette ikke hart taget os mere end 5-10 min. research at finde ud af. Palæstinenserne har i månedsvis pralet med dette, og det ligner egentlig fuldstændig de angreb på Israel, vi har set tidligere, men hvor vi på DR konsekvent har vinklet dem således, at Israel blev fremstillet som den aggressive part.” 

Derfor mener DR, at det i virkeligheden kan vise sig at være en rigtig god forretning, at man fremover vil holde sig til sandheden.

“Hvis tingene forløber som planlagt, jamen så ser jeg ikke noget i vejen for, at DR-cheferne i nær fremtid kan indkassere en klækkelig lønforhøjelse, simpelthen fordi vi kommer til at sidde med en stor pose penge, der er sparet i journalist-timer”, slutter nyhedschefen.

 

 

 

 

Kommentarer