BREAKING: SEKS PERSONER DRÆBT I TOGULYKKE PÅ STOREBÆLTSBROEN

Fyns Politi kan nu bekræfte, at flere mennesker har mistet livet i togulykken på lavbroen over Storebælt.

Politiet har lige nu ikke yderligere oplysninger om de dræbte eller om antallet af omkomne, men seks togpassagerer er omkommet efter en ulykke med et lyntog på lavbroen over Storebælt. Det oplyser DSB til TV 2. Der var 131 ombord på toget, hvoraf to til tre var medarbejdere.

Politiet har oprettet et evakueringscenter i Nyborg for passagererne fra toget. Det er beliggende i Nyborg Idrætscenter, Storebæltsvej 13-14. Der vil ikke være adgang for pårørende. Der vil være et psyko-socialt beredskab til stede til at modtage og hjælpe passagerne.

Opfordring til pårørende

Politiet opfordrer alle, der har været om bord i toget om at kontakte deres pårørende og oplyse, at de ok.

Fyns Politi modtog kl. 07.35 en melding om en ulykke med et tog på Storebæltsbroen på lavbroen. Politi, redningsmandskab og øvrige myndigheder arbejder lige nu på stedet og på at klarlægge situationen og dens omfang.

Fyns Politi modtog kl. 07.35 en melding om en ulykke med et tog på Storebæltsbroen på lavbroen.

Politi, redningsmandskab og øvrige myndigheder arbejder lige nu på stedet og på at klarlægge situationen og dens omfang.

Storebæltsbroen er lukket for al trafik

Rigspolitiet opfordrer til at holde sig væk fra Storebæltsbroen

Storebæltsbroen er lukket for al trafik som følge af morgenens alvorlige togulykke. Rigspolitiet opfordrer alle til at holde sig væk fra broen og til at følge myndighedernes anvisninger.

LÆS OGSÅ:  Motorcyklist dræbt

”Det er endnu uvist, hvor længe broen vil være lukket, og vi opfordrer alle til at holde sig væk, indtil vi melder andet ud. Vi oplever allerede trafikale problemer, som kun bliver værre, jo flere biler der kommer til. Så vores opfordring er at afvente, følge situationen løbende og holde sig orienteret, før man begynder at rejse mellem landsdelene,” siger Per Jensen, som er vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet og stabschef i NOST.

Myndighederne har som følge af togulykken onsdag morgen valgt at aktivere NOST, National Operativ Stab.

I staben vil de relevante myndigheder koordinere den nationale indsats. Formålet er hurtigst muligt at opnå et overblik over situationen, skabe grundlag for den mest effektive redningsindsats og sikre den nødvendige information til offentligheden.

”Vi kan endnu ikke sige noget om den forventede varighed, men de lokale myndigheder arbejder fokuseret på at håndtere ulykken på Storebælt,” siger Per Jensen.

Pårørende til togpassagerer fra ulykken kan ringe på tlf. 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende. Man skal ikke ringe til hospitalet.