BREAKING: Simon Emil er færdig hos LA

“Kære alle,

Jeg har meldt mig ud af Liberal Alliance.”

Sådan indleder den forhenværende indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille sit opslag på Facebook, hvori han for få minutter siden har meldt ud om sin afsked med Liberal Alliance.

Den tidligere toppolitiker fortsætter;

“Efter det store valgnederlag i juni har vi naturligt nok forsøgt at genopfinde partiet, men det er blevet tydeligt for mig, at vi ikke har været enige om en ny vej frem. Elastikken holdt ikke længere så at sige.

Foto: LiberalAlliance

Spørgsmålet vil sikkert lyde: Hvorfor bliver du ikke og kæmper? Men smag lige på begrebet “at kæmpe”. Det smager af slåskamp eller krig, og fløjkrige er aldrig gode for politiske partier. Man skal bare tænke tilbage på “borgerkrigene” i Fremskridtspartiet, i de konservative i 90’erne eller i SF op til regeringskollapset i 2014 for at huske, hvor opslidende og ufrugtbart den slags er.

Mit ønske har været, at vi skulle stille os frem som et moderne, positivt, liberalt parti, der fortsat kæmper for personlig og økonomisk frihed, men som tydeligere forstår værdien af forpligtende internationalt samarbejde, som i udlændingepolitikken har fokus på fairness og retssikkerhed, og som tager klimaforandringene alvorligt.
At vi så at sige skulle være Jakob Ellemanns bedste ven, hver gang han måtte blive uenig med Inger Støjberg.

Vi har ikke været enige i folketingsgruppen, og det er jo helt fair. Det er politik. Og derfor slutter mit medlemsskab af LA efter mere end 10 år her. Men derfor kan vi jo være lige gode venner alligevel.

Jeg vil i hvert fald gerne takke alle de LA’ere og LAU’ere, som jeg har mødt på min vej gennem årene. Uden aktive i alle foreningsled og valgkampe, uden flittige byråds-, regionsråds- og folketingsmedlemmer, ja, uden alle de seje medlemmer og medarbejdere havde vi ikke klaret de ting, vi trods alt har opnået gennem årene. Tak for det. Tak for jer. Og tak for denne gang.

Simon Emil”