Briterne har ikke fortrudt Brexit

I Danmark er det en udbredt opfattelse, at briterne har fortrudt deres nej til EU. De blev manipuleret til at stemme ja ved folkeafstemningen i 2016, og derfor bør de have en mulighed for at fortryde, skriver Anna Libak i Berlingske.

De etablerede medier finder, at Brexit-afstemningen ikke var god nok, og at briterne blev snydt ved den første afstemning. Politiken, Berlingske og andre aviser, der aldrig nogensinde er gået ind for, at f.eks. Danmark skal give sig til at stemme om sit medlemskab, pludselig synes, at briterne skal gøre det igen.

Man bør respektere, at folk kan være politisk uenige med en, uden at de behøver at være blevet snydt, bedraget og hjernevasket, mener Anna Libak. Måske går de simpelthen ind for national selvbestemmelse?

I skrivende stund tyder meget lidt på, at briterne har fortrudt deres nej. Ifølge den meningsmålingsundersøgelse, der kom i oktober, erklærede 50 pct. af de 26.000 adspurgte, at de ville ud af EU. De fleste helst med en aftale. Kun 42 pct. ville blive. Det var den største måling siden 2016.