Britta i spjældet, politikerne går fri

I går fandt Københavns Byret 65-årige Britta Nielsen skyldig i en af de groveste svindelsager nogensinde. Hun blev idømt seks et halvt års fængsel.

24NYT: Igennem 16 år er det lykkedes for Britta Nielsen at overføre 117 mio. kr. fra Socialstyrelsen til egen lomme uden, at styrelsens ledelse har opdaget det.

Igennem 16 år blev flere end 820 projekter støttet af satspuljemidler. Ophørte ordninger fik stadig midler, som aldrig er blevet tilbageført. De uforbrugte midler var ikke til at spore. Ingen vidste, hvor de gik hen.

Ansvaret for den manglende interne kontrol i Socialstyrelsen skulle i givet fald fordeles på socialministre fra V, S, R, K og SF , der har haft det overordnede ansvar for Socialstyrelsen igennem 16 år, men ministrene skal ikke drages til ansvar – de går fri.

De etablerede medier, der påstår at agere som borgernes vagthund, har hele vejen igennem været tavse om ministrenes ansvar. Mediernes fokus har været 100 pct. på Britta Nielsen i stedet for de egentlige skurke – politikerne.

Men det kan ikke være anderledes. Eftersom medierne er i lommen på magthaverne, der udbetaler den rare mediestøtte, kan de ikke samtidig være borgernes vagthund og forholde sig kritisk til de samme magthavere. Sådan er det jo.