Butikstyv afslørede ven med narko og stor kniv

Stationscentret, Roskilde

Kl. 11.55 torsdag blev tre unge mænd på 17, 18 og 19 år tilbageholdt i supermarkedet Føtex, idet en af dem var mistænkt for at have stjålet en energidrik. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 19-årig mand fra Jyllinge, som blev sigtet for tyveri af en energidrik til en værdi af 11 kr., som han havde gemt i en lomme.

Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Politiet kontrollerede endvidere de to andre mænd og fandt hos den 18-årige mand fra Roskilde en del interessante ting. Han var ud over en isoleringskniv med bladlængde på 34 cm også i besiddelse af 63 ecstasypiller i salgsposer, ca. 36 gram hash ligeledes fordelt i salgsposer samt et mindre kontantbeløb. Alle de ulovlige effekter blev straks beslaglagt incl. pengene, som politiet mistænker at være udbyttet fra salg af narkotika.

Ved en efterfølgende ransagning af den 18-åriges bopæl fandt politiet med assistance fra en narkohund 0,5 gram amfetamin, som også blev beslaglagt til sagen. Den 18-årige var anholdt i nogle få timer i forbindelse med efterforskningen og ransagningen, men blev løsladt efter sigtelse og afhøring til sagerne om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven.

Også han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres, idet han kan forvente en noget alvorligere straf end den 19-årige butikstyv, der indirekte var med til at afsløre den 18-åriges aktiviteter. Den 17-årige unge mand fra Roskilde blev ikke mistænkt for noget ulovligt og derfor ikke sigtet for noget.