Byg bedre med CAD-software og integrationer

Det er næsten stensikkert, at dit arbejde bliver hurtigere eksekveret ved at arbejde i et CAD-software program. Når du arbejder i CAD, får du et større udbytte af den tid, du bruger. Det gør du bl.a., fordi:

  1. Al information, der foreligger på projektet, bliver opdateret løbende. Det betyder, at du ikke skal bruge tid på at undersøge, hvilke versioner der er de nyeste samt være bange for, om du nu fik gemt
  2. Du har adgang til en lang række værktøjer, som du ikke behøver at hive ind fra andet software
  3. Du kan lave mere præcise repræsentationer af konstruktioner
  4. Afhængigt af din CAD-software kan du inddrage forskellige materialer og sammenligne dem med andre for at finde ud af, hvordan de spiller sammen
  5. Kommunikationen mellem alle parter optimeres og gøres mere gennemsigtig. Dette er fordi, alle har adgang til alle filer, og alle kan åbne filerne. Der kan derfor spares en hel del tid i forhold til, hvordan den anvendte tid udnyttes

Når vi snakker CAD-software, så er der selvfølgelig ikke kun én software tilgængelig. Der er en lang række af forskellige softwareprogrammer, som dækker en række forskellige behov. Det er op til den enkelte at finde ud af, hvad de kan, og hvordan de hver lever op til de præferencer, du har. Herunder får du en top-10 over CAD-software og software med CAD-integrationer.

Top 10 CAD-software og CAD-integrationer, som du skal kende til:

  • SketchUp: Fokuserer på 3D design og inkluderer tegneapplikationer som f.eks. arkitektur, interiørdesign, landskaber, mekanisk ingeniørarbejde, videospilsdesign mm.
  • AutoCAD: Tegneprogram som anvendes til bl.a. ingeniørarbejde og konstruktionsarbejde ved udarbejdelse af byggeprojekter.
  • Bluebeam: En cloudbaseret platform til hele byggeindustrien med integrationer til CAD-software, hvor hele projekter fra start til slut udarbejdes i løsningen fra Bluebeam. Det dækker bl.a. alt lige fra projektering i opstartsfasen til kontrol af konstruktioner og sikkerhed, til arkitektstegninger, til videodeling, til byggepladsindretning mm. Hele byggeprojektets mange faser administreres i Bluebeams løsning – med undtagelse af selve byggerierne.
  • Creo: Anvendes primært til produktudvikling og indeholder en lang række applikationer, som hver leverer en masse forskellige kapaciteter, som brugeren kan gøre brug af i forbindelse med sin produktudvikling.
  • Fusion 360: Cloudbaseret løsning der ligesom Bluebeam forbinder hele processen fra start til slut. Fusion 360 indarbejder primært produktudvikling men kan også skaleres op til store projekter.
  • Rhino: Anvendes til produktudvikling af enhver form. Ligeledes indeholder Rhino også en platform til dokumentationen af alle designs mm.
  • Solidworks: Anvendes primært til mekatronik og hele processen i det. Mekatronik er en niche inden for ingeniørarbejde. I Solidworks fokuseres der primært på opbyggelsen af mekaniske og elektriske softwareelementer samt al planlægning, modellering og prototypebygning mv.
  • 3DS Max: Er bygget på samme principper som AutoCAD (disse er fra samme virksomhed) og anvendes primært til 3D animationer, grafikker og modeller til f.eks. videospil.
  • Catia: Minder rigtig meget om Solidworks (de to udspringer også samme sted fra) men fokuserer mere på produktionen af f.eks. biler og andet maskinel industri.
  • Chief Architect: Som navnet antyder, så anvendes dette primært til udvikling af arkitekttegnede huse i 3D, interiørdesigners og til dem, der laver DIY projekter. Dette er så at sige ikke et professionelt produkt, som mange af de andre produkter er.

Som det ses, så er der mange forskellige typer af CAD-software til de mange forskellige typer af produkter, der findes. Det handler om at vælge, hvad der passer til lige netop dit projekt og dine drømme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)