Containerskibet Duncan Island frigivet af Københavns Politi

Ransagningen af skibet er nu færdigt, og i den forbindelse løslades 23 af de 24 besætningsmedlemmer fra varetægtsfængsling.

Efter halvanden uges arbejde er ransagningen af det store containerskib Duncan Island nu overstået.

»Det har været en ret stor opgave, fordi Duncan Island måler 178 meter, og på sådan et skib kan der være rigtig mange containere. Dem har vi skullet ransage,« siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.

Af hensyn til efterforskningen kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på, hvad der er fundet på skibet under ransagningen.

»Vores efterforskning viser, at der ikke er grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen af de fleste af besætningsmedlemmerne. Derfor bliver 23 af de 24 anholdte fra skibet nu løsladt,« siger Dannie Rise.

Det 24. besætningsmedlem, en 48-årig lette, vil torsdag blive fremstillet i Københavns Byret med begæring om forlængelse af varetægtsfængslingen. I den forbindelse vil Københavns Politi begære lukkede døre.

Lørdag den 15. februar blev i alt 27 personer anholdt i en stor og koordineret politiaktion både til havs og til lands, efter at tre personer var sejlet ud fra Spodsbjerg på Langeland i en lille lystbåd. Her samlede de ikke under 100 kilo kokain op, som var blevet smidt over bord fra containerskibet Duncan Island. De tre personer blev efterfølgende anholdt, efter at de havde pakket kokainen ned i baggagerummet på en bil med henblik på at transportere den videre. De 24 besætningsmedlemmer på skibet blev senere på dagen anholdt i dansk farvand syd for Gedser.

Duncan Island blev i første omgang sejlet til Kalundborg og er efterfølgende sejlet til Aarhus, hvorfra det nu vil blive frigivet til rederiet.

De tre mænd, der samlede kokainen op på havet – to letter og en russer – sidder varetægtsfængslet foreløbig frem til den 12. marts.