Copenhagen Half Marathon 2020 er aflyst

Copenhagen Half Marathon 2020, som var planlagt til at løbe af stablen den 13. september i år, er blevet aflyst på grund af Covid-19.

Arrangørerne, Sparta Atletik & Løb og Dansk Atletik, ser sig nødsaget til at aflyse årets halvmaraton i København på grund af den alvorlige situation med Covid-19, men også på grund af manglende retningslinjer for større arrangementer i resten af året.

Aflysningen kommer kort tid efter, hvor der havde været mindre end tre måneder til, at tusindvis af løbere fra hele verden skulle være stillet til start på Øster Allé i København.

“Sidste år var et helt fantastisk år for alle, som deltog og vi ved, at aflysningen vil skuffe rigtig mange løbere. Men vi tror ikke på, at det vil være muligt, eller forsvarligt, at sende 25.000 løbere ud i hjertet af København i år,”udtaler administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg.

Aflysningen af årets event står i skærende kontrast til 2019, som var et rekordsættende år. Geoffrey Kamworor brød løbemuren og satte verdensrekord i tiden 58 minutter og et sekund, men det var også året, hvor arrangørerne for første gang kunne melde udsolgt, og dermed bød 25.000 deltagere, og endnu flere tilskuere, velkommen i København. Og med de to rekorder i sportstasken, så pegede pilen mod endnu et udsolgt event, inden arrangørerne måtte trække stikket.

LÆS OGSÅ:  Hvem vinder VM ifølge fodboldfans?

“Efter sidste år har den internationale løbescene virkelig fået øjnene op for vores event, og i år var 42 procent af alle tilmeldte fra udlandet, og mange ved ikke, hvordan de står i forhold til transport og overnatning med de nuværende regler. Vi, og deltagerne, kan ikke vente til efter sommerferien på de nye retningslinjer for større arrangementer fra efter august. Derfor ser vi os nødsaget til at aflyse verdens hurtigste halvmaraton, som ellers hvert år tiltrækker tusindvis af turister til København,” lyder det fra Dorte Vibjerg.

Alle betalende halvmaratondeltagere vil blive tilbudt at overflytte deres tilmelding til næste års Copenhagen Half Marathon, som allerede er planlagt til den 19. september 2021, eller de kan vælge at få refunderet det fulde deltagergebyr.

”Vi håber selvfølgelig, at mange af vores deltagere vil støtte op om os og vil løbe halvmaraton i København til næste år, hvor vi vender stærkt tilbage,” afslutter Dorte Vibjerg.

Indtægterne fra Copenhagen Half Marathon går til atletikken, ungdoms- og breddeidrætten og en lang række hjælpeklubber i det københavnske idrætsforeningsliv, der har en betydelig indtjening gennem Spartas events. Som forening er det for Sparta en alvorlig situation at måtte aflyse endnu et arrangement, og den økonomiske konsekvens kan have betydning for foreningens overlevelse og aktivitetsniveau flere år frem.

Arrangørerne lukker op for tilmelding til Copenhagen half Marathon 2021 den 1. december i år.

LÆS OGSÅ:  Hver fjerde idrætsforening er rykket ind i folkeskolen

Fakta om Copenhagen Half Marathon

Copenhagen Half Marathon blev etableret i 2015 efter, at København havde afviklet et succesfuldt VM i halvmaraton i 2014, og er et samarbejde mellem Sparta Atletik & Løb og Dansk Atletik.

Sidste år deltog 25.000 løbere fra hele verden, og dermed kunne arrangørerne for første gang melde udsolgt. Løbet var på vej mod at blive udsolgt rekordtidligt i 2020.

I 2019 var 27,5 procent af løberne fra udlandet fordelt ud over 110 forskellige nationer. I år var tallet langt foran sidste år, og således var 42 procent af alle tilmeldinger til 2020 deltagere fra udlandet.

Geoffrey Kamworor satte verdensrekord på distancen i 2019 med tiden på 58 minutter og et sekund.

Løbet blev sidste år en del af den internationale løbsserie, SuperHalfs, som består af et halvmaraton i fem forskellige byer i Europa: Lissabon, Prag, København, Cardiff og Valencia.

Arrangørerne fik prisen “Årets bedste Sportsvent” for arrangementet i 2019 af Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen