Coronahundene kommer: Stigning på 147 procent i modtagelse af unge hunde hos Dyreværnet

Dyreværnet oplever en markant stigning på indleveringer af unghunde. På blot tre måneder er der blevet indleveret 47 hunde under to år, hvilket er en stigning på hele 147 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Udviklingen er bekymrende og organisationen frygter, at tendensen fortsætter året ud.

Internatsleder Maria Rønde med Hunter. Fotocredit: Martin Dyg/Dyreværnet

Da Danmark lukkede ned i forbindelse med corona-pandemien i foråret 2020, blev landet støvsuget for hvalpe. Danskerne var hjemsendt, og havde pludselig tiden til at passe et nyt firbenet familiemedlem. Antallet af ulovligt importerede hvalpe eksploderede da grænserne blev genåbnet, og efterspørgslen var enorm.

I dag er Danmark genåbnet og alle vendt tilbage til deres arbejdsplads. Den søde snude, der bragte glæde og gåture ind i mange hjem, er blevet teenager og tiden, som der var så meget af, er pludselig forsvundet.

Hos Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har man oplevet en stigning på hele 147 procent i indleveringer af unghunde de seneste tre måneder. Tallet taler sit tydelige sprog og vækker bekymring:

Internatsleder Maria Rønde, siger:
– Vi er dybt bekymrede for den udvikling, vi har oplevet de sidste tre måneder. Normalt stiger indleveringerne op til jul og her er der som regel tale om både unge og ældre dyr. I år er tendensen markant anderledes. Indleveringen af hunde, som er under to år er nærmest eksploderet og det er tydeligt, at der er tale om hunde, som blev købt under corona-nedlukningerne, fortæller Maria Rønde.

LÆS OGSÅ:  Hund gik til angreb på anden hund,

– Når hunde bliver teenagere, pumper hormonerne rundt i kroppen. Derfor kan de have svært ved at koncentrere sig om ejeren, fordi de har så stort et behov for at udforske miljøet. De kan trække voldsomt i snoren, ‘miste hørelsen’ og humpe gæsterne. De kan pludselig blive frygtsomme overfor en masse ting, og generelt kræver de meget stimulering både fysisk og mentalt. Det kan være vanskeligt for nye hundeejere at håndtere, fortæller Maria.

November og december er ofte de travleste måneder på Dyreværnets internater i Rødovre og i Kolding, og foreningen forventer desværre en fortsat vækst i indlevering af dyr året ud.

– Vores erfaring viser, at der ofte kommer flere dyr ind op til jul, men vi løber gerne hurtigere for at hjælpe alle de dyr, vi kan – naturligvis også coronahundene, smiler Maria Rønde.