Coronasmitten drives af muslimske indvandrere

Migrantmiljøer i Aarhus er blevet coronavirussens epicenter og frygten breder sig, skriver Berlingske. Syv ud af ti smittede i Aarhus i sidste uge havde anden etnisk herkomst end dansk. Senest har smitten har bredt sig fra ghettoområder i Aarhus til Silkeborg.

Stigningen i smitten med covid-19 er i høj grad drevet af smittespredning i Aarhus Kommune, hvor der er mange mindre udbrud og to større smittekæder i somaliske og libanesiske kredse.

”Der har været nogle større eidfester i bl.a. Aarhus og Skanderborg og en begravelse for en somalisk mand, og fra flere kilder har det forlydt, at der har været mange med til to eller alle tre arrangementer. Politiet har skønnet, at der var cirka 500 med til begravelsen”, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

De seneste smittetilfælde er bl.a. fundet på plejehjemmet Thorsgården, i hjemmeplejen, en dansk-tyrkisk kulturforening, to sfo’er, tre bosteder, et bryllup med 80 gæster og to fodboldskoler. På to skoler i områder med relativt mange elever med indvandrerbaggrund har man valgt at udskyde skolestarten efter smitteudbrud.