DA og LO strides om billige indvandrere

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har opfordret til at udvide IGU-ordningen, som er begrænset til migranter og familiesammenførte, der har været i Danmark i maksimalt 5 år, til langtidsledige indvandrere. Det er LO imod.

DF frygter, at IGU’en kan gøre det vanskeligere at hjemsende langtidsledige indvandrere, fordi de får varig kontakt til abejdsmarkedet.

Både DF og LA finder det desuden problematisk, at IGU’en vil give de langtidsledige indvandrere ret til dagpenge.

24NYT: Mange kreative arbejdsgivere har fundet ud af, at de altid kan få en ny migrant i praktik og dermed slippe for at betale løn. Hver tredje eller sjette måned kan de så få en ny praktikant. Derfor er DA interesseret i at udvide IGU-ordningen til at omfatte langtidsledige indvandrere, der har opholdt sig i Danmark i mere end 5 år.

LO’s medlemmer frygter derimod konkurrencen fra billige indvandrere. Derfor bliver det et klart ”nej tak” fra formanden for LO, Lizette Risgaard. ”De langtidsledige indvandrere skal ikke have lov til at presse det almindelige arbejdsmarked med en ydelse, som er meget, meget lav”, siger Lizette Risgaard til Berlingske.

Kommentarer