Dækker forsikringen ved bilbrande? Få svaret her…

Natten til torsdag blev der igen sat ild til biler i København, og dermed fortsætter den efterhånden lange række af påsatte brande mod biler, vi har set i de seneste måneder i især Østjylland og hovedstadsområdet.

Ud over den utryghed, som de mange bilbrande forårsager, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man er uheldig at få sat sin bil i brand. For har man ikke den rigtige forsikring, er der ingen erstatning at få.

”Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker kun, hvis man volder skade på andres biler, men ikke skader på eget køretøj. Er man så uheldig at få sat sin bil i brand og har man kun en ansvarsforsikring, så må man selv erstatte sin bil”, forklarer skadeekspert i If Skadeforsikring, Theis Sørensen.

Har man derimod en kaskoforsikring, er man dækket, hvis ens bil bliver brændt af.

”Kaskoforsikringen dækker skader, der sker på det forsikrede køretøj, herunder brand. Kan bilen ikke repareres, får bilejeren en kontanterstatning. Er bilen under et år gammel, er erstatningen nyværdien af bilen, ved biler over et år svarer erstatningen til handelsværdien,” siger Theis Sørensen.

Hvis bilens alder og værdi gør det mindre interessant at købe en fuld kaskoforsikring, findes der også en billigere mellemløsning.

LÆS OGSÅ:  Årets isvinter har givet mange faldskader

”Delkasko har en begrænset dækning i forhold til en almindelig kaskoforsikring, men den dækker blandt andet skader, der er opstået ved brand,” siger Theis Sørensen.

Hvad gør man, hvis uheldet er ude?
Er du så uheldig at få din bil sat i brand, skal du straks ringe til politiet og dit forsikringsselskab.

”Ring og lad bilen stå på stedet. Vi skal som forsikringsselskab nok sørge for at få den transporteret væk fra stedet,” siger Theis Sørensen.

Han anbefaler i øvrigt altid at kontakte sit forsikringsselskab, hvis man er i tvivl om hvordan ens bil er dækket.