Danmark bliver medlem af latterligt “råd” – Anders Samuelsen er “glad og stolt”

Saudi-Arabien har tidligere haft formandskabet i menneskerettighedsrådet. Den ultimative komik.

Danmark skal fra 2019 være medlem af FN’s Menneskerettighedsråd. Et organ, som er mest kendt for sin islamisering og sit ekstreme had til den jødiske stat, Israel. Rådet er blevet så stor en farce, at USA for nyligt har valgt at opsige sit medlemsskab. 

Men den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), er begejstret. Han udtrykker både glæde og stolthed over snart at kunne vær en del af det råd, hvis medlemmer bla. tæller lande som Kina, Afghanstan, Cuba, Qatar, Rwanda og Saudi-Arabien, der er kendt for sine offentlige halshugninger, sin ekstreme kvindeundertrykkelse m.m., og som i øvrigt har haft formandskabet for rådet.

Samuelsen er “glad og stolt”

Danmark blev således fredag i New York med 167 valgt til FN’s Menneskerettighedsråd for første gang.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger i en pressemeddelelse: ”Jeg er glad og stolt over indvalget. Medlemskabet giver os en vigtig platform til at fremme de værdier, Danmark er bygget på. Vi vil forsvare frihedsrettighederne og den liberale verdensorden. Og vi vil arbejde for et troværdigt Råd, der behandler de alvorligste menneskerettighedskrænkelser, uanset hvor de sker.”

Udenrigsministeren tilføjer: ”Rådet har et stort potentiale og kan handle i sager, hvor Sikkerhedsrådet er blokeret. Det har vi set i Myanmar og i Syrien. Det potentiale vil vi som medlemmer udnytte bedst muligt. Vi ønsker at reformere Rådet, så det bruger sit mandat mere effektivt og handlekraftigt. Det betyder blandt andet at Rådets medlemmer skal leve op til de højeste menneskerettighedsstandarder og at Israel behandles på lige fod med alle andre.”

LÆS OGSÅ:  De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

Baggrund:

Menneskerettighedsrådet, som har sit hovedsæde i Genève, blev oprettet i marts 2006 som afløser for den tidligere Menneskerettighedskommission. Rådet består af 47 medlemsstater, som vælges for tre år ad gangen.

Det er første gang, at Danmark bliver medlem af Rådet. Danmarks medlemskab træder i kraft 1. januar 2019. Danmark deltager for første gang som medlem, når Menneskerettighedsrådet samles i marts 2019.

Hvad mener du om Danmarks snarlige medlemsskab? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.