Danmark er et digitalt uland

I skåltaler er Danmark et foregangsland inden for offentlig digitalisering, men Danmaark er slet ikke den digitale frontløbernation, danskerne går og bilder sig selv ind.

Her kan man blot minde om de problemer, som mange borgere har haft under pandemien med at booke en tid til vaccination, bestille en covid-test eller få et coronapas, hvis man ikke har – eller har svært ved at bruge – internet eller NemID.

Da covid-19 ramte Danmark, brød det digitale sundhedsvæsen sammen, fordi Danmark mangler et totalt, tidssvarende og validt overblik over sundhedsvæsenet, skriver Berlingske.

”Tiden var knap, og viden var en knap ressource, men selv nu  – 20 måneder inde i pandemien – kan lægerne stadig ikke få datasæt for covid-19-patienter ud af Sundhedsplatformen.

’Jeg ved ikke helt, om jeg tør sige det, men Sundhedsplatformen er helt håbløs. Især når det handler om adgang til data’, siger Nina Weis, som er professor og overlæge på Hvidovre Hospitals infektionsmedicinske afdeling.

’Der bliver holdt adskillige skåltaler om danske sundhedsdata i verdensklasse, men man vil blive overrasket over, hvor lidt vi kan bruge dem til i hverdagen’, siger professor i intensiv medicin på Rigshospitalet, Anders Perner”. Læs mere her.