Danmark er ikke Israels ven

Israels præsident Reuven Rivlin deltager i disse dage i forskellige arrangementer for at markere 75-året for redningen af danske jøder. De høfligheder, der bliver udvekslet med de danske værter, kan ikke skjule den kendsgerning, at det officielle Danmark støtter de kræfter, der ønsker Israel fjernet fra verdenskortet.

Både på venstre- og højrefløjen har danske politikere, medier og intellektuelle igennem tiderne fremstillet det jødiske mindretal som ondskabsfuldt, grisk og farligt. I mellemkrigstiden har dagblade med tilknytning til Venstre og Det Konservative Folkeparti trykt antisemitiske karikaturer og kommentarer. Især Jyllands Posten var stærkt antisemitisk. Som reaktion på Krystalnatten stillede avisen sig på nazisternes side og viste forståelse for etnisk udrensning af jøder, så længe ”det foregik forholdsvis samvittighedsfuldt”.

Dansk hjælp til jøderne var benhård business

Det var ussel købmandskab og kræmmermentalitet, og ikke sympati for danske jøder, der drev værket i Gilleleje, men det er fortrængt i den kollektive danske selvforståelse. Danske fiskere tjente styrtende på redningsaktionen, og som Bent Blüdnikow skriver i Berlingske, ”er det for meget at påstå, at redningen af danske jøder var unik, for i lande som Bulgarien og Albanien blev jøder også reddet, og selv i lande som Ungarn og Polen, hvor hovedparten af den jødiske befolkning blev myrdet, var der mange ikke-jøder, der forsøgte at hjælpe jødiske landsmænd til overlevelse. Det særlige var, at langt den største del af jøderne i Danmark undgik den nazityske klapjagt”.

Danskerne bruger redningen af danske jøder som moralsk legitimering af Danmarks samarbejdspolitik, som ultimativt understøttede den tyske krigsindsats og dermed også jødeudryddelser i resten af Europa. Indirekte kostede det mange jødiske ofre i hele Europa, at Danmark leverede varer til den nazistiske krigsmaskine, hvorved krigen blev forlænget.

Redningsaktionen bruges også til at legitimere den politik, som skiftende danske regeringer har ført over for Israel de sidste 30 år. Danmark støtter nemlig de antisemitiske kræfter i FN og EU, herunder deltager i EU’s boykot af israelske virksomheder. Danmark har desuden betalt og fortsat betaler millioner af kroner til det korrupte palæstinensiske styre velvidende om, at pengene bliver brugt til at føre krig mod Israel.

Mediernes intense jødehad

De myter og løgne om Israel og jøder, som de etablerede danske medier spreder, er med til at skabe et klima, hvor antisemitisme og jødehad blomstrer. Medierne fungerer som talerør for anti-israelsk palæstinensisk propaganda og griber ofte ned i den antisemitiske værktøjskasse med antisemitiske karikaturtegninger.

I et indlæg om Donald Trumps planer om at flytte USA’s ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem har TV2 den 6. dec. 2017 vist et glimt af det israelske flag i sorte farver med det klare formål at skabe associationer til nazisternes hagekors.

Det var også en genoplivning af nazitidens jødekarikaturer og antisemitiske propaganda, da Politiken den 12. dec. 2017 kommenterede præsident Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad med tegningen af en fed jødisk mand med krum næse og kalot på vej til grådigt at sluge en stegt fredsdue.

Og i sept. 2018 bragte Jyllands Posten en antisemitisk tegning Voxpop i anledning af, at kunstnere fra hele Europa opfordrede til boykot af Eurovision i Israel.

Det officielle Danmark støtter Israels fjender

Som en del af det anti-israelske EU fører det officielle Danmark krig mod Israel, i internationale fora, i medierne og i mange andre sammenhænge. Politikernes vedholdende anti-israelske retorik er ofte et skalkeskjul for den klassiske antisemitisme, som gør danske jøder til legitime mål for de herboende muslimske antisemitter.

Danske myndigheder har opfordret både danske borgere og virksomheder til ikke at handle med israelske selskaber, som direkte arbejder i de såkaldte ”besatte områder”. Deres opfordring har bl.a. ramt Israels finans, import, investeringer, servicekontrakter og turisme.

Danmark har fordømt Donald Trumps beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Danmark bakker ligeledes op om atomaftalen med det Iran, som har et erklæret mål om at fjerne Israel fra verdenskortet.

Alle folketingspartier undtagen DF står sammen i kampen for den palæstinensiske sag. Danmark er et af de lande i verden, der bidrager mest til det korrupte palæstinensiske styre. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) anser Palæstina som et prioritetsland og har i 2017 bevilget 450 mio. kr. til palæstinensiske organisationer over de kommende 5 år. Pengene går dels til korrupte palæstinensiske politikere, og dels til tunneller og raketter, der rammer civilbefolkningen i Israel.

Den snigende og vedvarende islamisering af det danske samfund på alle niveauer og den sympati og tolerance, som det officielle Danmark udviser over for det voksende muslimske segment, har skabt en mental ghetto, hvor danske jøder lever et liv med angst, ydmygelser, chikaner og politibevogtning døgnet rundt. Næsten alle unge ortodokse jøder har forladt Danmark.

Det Jødiske Samfunds afdeling for Kortlægning og Videndeling af Antisemitiske Hændelser (AKVAH) har i 2017 registreret 30 antisemitiske hændelser i Danmark, hvilket er en stigning i forhold til 2016, hvor der blev registreret 22 antisemitiske hændelser. 

Danmark taler og handler som en fjende af Israel. De høfligheder, der bliver udvekslet i anledning af den israelske præsidents besøg i Danmark, kan ikke skjule det.

André Rossmann