Danmark har brug for kunstig intelligens

Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) bør levere på Finans- og Erhvervsministeriets strategi for kunstig intelligens, som blev lanceret i marts 2019. I strategien rulles den røde løber ud for visionære fornyere af den offentlige sektor, et af tre mål er således, at den offentlige sektor skal være ”førende i verden i at anvende data og kunstig intelligens til at forbedre og målrette den offentlige sektor”. Det skriver Thomas Bernt Henriksen i Berlingske.

24NYT: At Danmark er kemisk renset for intelligens, er de mange offentlige skandaler et klart bevis på. Lad os blot nævne skandalerne i SKAT samt teleskandalen og DNA-skandalen i politiet, som har blotlagt den manglende evne til at håndtere data i det offentlige.

Men i stedet for at drømme om den globale førertrøje inden for kunstig intelligens, bør danskerne til at begynde med lære at udvikle intelligente lavteknologi-løsninger som f.eks. metroen.

Ifølge Berlingske plages mange københavnere nemlig af larm fra Cityringen med sovemedicin, ørepropper og overnatninger ude i byen til følge.

Det uintelligente Metroselskab kan ikke garantere, at larmen fra Cityringen 15-20 meter nede i undergrunden forsvinder helt, når den igangværende skinneslibning er færdig i december.

Thomas Bernt Henriksen har ret. Eftersom Danmark er kemisk renset for almindelig intelligens, er der stærkt brug for kunstig intelligens.

Kommentarer