Danmark i nyt angreb på Israel

Fødevarer fra israelsk besatte områder skal mærkes tydeligt for ikke at vildlede forbrugerne, afgjorde EU-Domstolen tirsdag.

Fødevarer i EU skal være påført mærker, så forbrugere kan vælge på baggrund af ”etiske overvejelser og overvejelser om efterlevelse af international lov”.

Dommen kom, efter at Frankrig bad om en afklaring om varer fra Vestbredden, Golan-højderne og Østjerusalem. ”Fødevarer fra områder, der er besat af Israel, skal have tydelig markering af, hvor de kommer fra”, siger EU-dommen.

24NYT: Som en del af det antisemitiske og antiisraelske EU fører det officielle Danmark krig mod Israel, i internationale fora, i medierne og i mange andre sammenhænge.

I alle de muslimsk-dominerede FN-organer, hvor Israel fordømmes, stemmer Danmark med resten af EU-landene for at fordømme Israel. Hvert år stemmer Danmark typisk for 15 ud af 20 fordømmende resolutioner mod Israel.

I 2014 har Danmarks regering opfordret virksomhederne til ikke at handle med israelske selskaber, som direkte arbejder i de såkaldte ”besatte områder”.

Regeringens opfordring har bl.a. ramt Israels finans, import, investeringer, servicekontrakter og turisme.

Flere kommuner har fulgt opfordringen i deres indkøbspolitik. I stormagasinet Magasin har man fjernet en række israelske produkter fra hylderne.

Danske Bank har sat Israels største bank Hapoalim på listen over firmaer, som man af etiske grunde ikke vil investere i. Det er tankevækkende, at Europas største kriminelle møntvaskeri påberåber sig etiske hensyn.

I 2017 har Sampension blacklistet fire israelske selskaber, Hapoalim, Leumi, Heidelberg Cement and Bezeqfour, med den begrundelse, at de har aktiviteter på de såkaldte ”besatte områder”.

Og nu kommer der en dom fra EU-Domstolen, som alle EU-lande, herunder Danmark, skal følge.

Danmarks krig mod Israel fortsætter. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)