Danmark i nyt angreb på Israel

Indholdet af en FN-resolution om forholdene for palæstinensiske kvinder i Israel er så skævvredet, at Danmark ikke burde have stemt for den pågældende resolution. Det mener både DF, Nye Borgerlige og Venstre ifølge Berlingske.

Jeg synes ikke, at Danmark burde have stemt for. Og jeg vil gerne vide, hvorfor vi gjorde det, for den (resolution, red. ) er enormt biased og kritiserer Israel for alverdens ting og roser tilsvarende palæstinenserne. Kritikken af Israel er på ingen måde proportional med de forhold, vi ser i Mellemøsten. Det er kun Israel, der konstant bliver udpeget som den eneste skurk for alle problemer i Mellemøsten, og det mener jeg selvfølgelig ikke er retfærdigt”, siger Nye Borgerliges udenrigsordfører, Peter Seier Christensen.

Ifølge Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, er det ”lodret forkert, at man bare tager et land og gør til den store skurk”. Han mener, at ”der er en lang række muslimske lande, der bruger deres plads i FN-systemet til at udpege Israel som en forbryderstat, og at landene på den måde forsøger at udnytte det geopolitisk”.

DF’s udenrigsordfører, Søren Espersen, er helt uforstående over for, at Israel overhovedet skulle nævnes i en kritisk resolution om kvinders rettigheder. ”Hvorfor nævner man ikke kvinderne i Saudi-Arabien, i Yemen, i Qatar og i alle mulige forbryderstater? Det gør man aldrig. Men når det er noget med Israel, så stemmer Danmark bare for. Og den fordømmelse vil jeg ikke acceptere”, siger han.

24NYT: Søren Espersen slog mandag fast, at han forventer en god forklaring på, hvorfor Danmark stemte for resolutionen, når Det Udenrigspolitiske Nævn samles i Folketinget i næste måned. Vi skal her minde om, at allerede i marts 2019 bebudede Socialdemokratiets udenrigsordfører, Nick Hækkerup, at VLAK’s kurs, hvor man stemmer nej til Israel-kritiske resolutioner i FN, ikke ville blive videreført af en ny S-ledet regering. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)