Danmark risikerer at ligne Balkan og Mellemøsten

I flere årtier har dansk integrationsindsats bygget på det håb, at integrationen ville gå bedre generation fra generation, men sådan går det ikke ifølge en ny rapport fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Danmark har fået en etnisk underklasse, som nægter at blive en del af det danske samfund, og som er underuddannet, underbeskæftiget, underintegreret, overkriminelt og oversygeligt i såvel første, anden og tredje generation. For den etniske underklasse starter integration forfra i hver generation.

Da Berlingske fortalte den verdenskendte filosof, Francis Fukuyama, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere ifølge Danmarks Statistik vil udgøre 13,1 procent af befolkningen i 2060, svarede han:

Om Danmark vil undgå sociale konflikter i kølvandet på tilstrømningen af mennesker fra fremmede kulturkredse, afhænger af, hvordan indvandrere og i særlig grad deres børn og børnebørn bliver assimileret i det danske samfunds værdier. Hvad man i hvert fald bør undgå, er fremkomsten af minoritetssamfund, der forbliver minoriteter langt ind i anden eller tredje generation, hvor de fortsætter med at tale et andet sprog og har andre kulturelle værdier, der er i modstrid med demokratiske værdier i resten af samfundet. I en sådan situation vil alle få problemer. Så vil det i højere grad ligne Balkan eller Mellemøsten”.

 

LÆS OGSÅ!

Kommentarer