Danmarks nye coronastrategi er en dødsejler

Hvis vestlige lande skal undgå en lang nedlukning af samfundet med uoverskuelige økonomiske og sociale konsekvenser, skal landene slå over på den strategi, som Kina, Sydkorea og flere asiatiske lande har valgt, lyder det fra WHO og førende internationale forskere.

WHO’s anbefaling er klokkeklar: Under lockdown skal man aggressivt teste og isolere smittede samt opspore og karantænesætte deres kontakter for at stoppe smitten.

Ifølge Berlingske følger Danmark stadig ikke WHO’s anbefalinger. Vi tester ikke bredt personer med milde symptomer, vi isolerer ikke smittede på sygehuse eller andre sikrede lokaliteter, vi opsporer ikke nære kontakter efter anbefalingerne, og vi karantænesætter ikke kontakter til en smittet.

Direktøren i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, og direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, har flere gange påstået, at WHO’s anbefalede strategi ikke var møntet på Danmark, og at en sådan strategi ikke ville have en effekt.

24NYT: Regeringen har langt om længe besluttet at ændre coronastrategien for at bringe den i samklang med WHO’s anbefalinger, men strategien kan ikke implementeres på grund af kapacitetsproblemer med coronatest på landets sygehuse. Vores “dygtige” medarbejdere i Sundhedsstyrelsen har nemlig ikke sørget for at opbygge en beredskabskapacitet, der kan matche de aktuelle udfordringer.

Over hele landet mangler der værnemidler som masker, mundbind, handsker, beskyttelsesbriller og visirer. Søndag aften opfordrede Lægemiddelstyrelsen sundhedspersonalet til at spare på værnemidlerne, ellers løber sygehusene tør. Samtidig undersøger regionerne, om de privatpraktiserende tandlæger har mundbind, masker eller handsker, som de vil sælge.

Det er ikke første gang, at der mangler værnemidler på danske sygehuse. Det var også tilfældet under en tidligere influenzaepidemi, men i sin arrogante inkompetence har Sundhedsstyrelsen ikke lært af tidligere erfaringer.

 

Kommentarer