Dansk ergonomisk designstol hjælper danskere med at bekæmpe smerter i lænd og ryg

Du kender måske allerede selv til rygsmerter?

Lumbago, lændehold, hekseskud, facetsyndrom, myoser eller bare smerter i lænden. Mange danskere kender desværre til denne almindelige og ubehagelige lidelse.

En lang dag i kontorstolen er hård for vores krop. 

Kroppen er skabt til at være aktiv og bevæge sig. 

Når vi har ryg og-armlæn til at synke ned i, gør vi det, for at spare energi. Men lange dage, sunket ned i din stol, tapper dig for energi og nedbryder langsomt og sikkert dine muskler og led.

Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme estimerer at omkring 80% af danskere har, eller vil opleve, smerter i ryggen.

Syddansk Universitet udgav i 2015, Sygdomsbyrden i Danmark. I rapporten fastslås det at rygsmerter tegner sig i Danmark for i alt 3.5 mio. konsultationer i almen praksis. Det gør rygsmerter til den hyppigste årsag til sygefravær herhjemme. 

Rygsmerter forbindes ofte med længere perioder med stillesiddende arbejde. 

Og selvom længere perioder med stillesiddende arbejde kan være medvirkende til lændesmerter. Tyder forskning på, at længden hvor vi arbejder siddende, ikke i sig selv er årsag til smerterne.

Det var netop smerter i ryggen, der for 35 år siden, motiverede Claus Lundgaard, skaber af Dynamostol, til at udvikle en ergonomisk kontorstol

Stolen har en unik inspiration, fra den virkelige verden. En inspiration der vil overraske, når man taler dansk design.

Vi vil også se på, hvordan en fysioterapeut og hæderkronede danske designere, sammen har bygget videre på Claus vision, om at være i bevægelse selvom man sidder ned. Og har skabt en dansk design stol, med ergonomi i topklasse.   

Har du brug for inspiration til hvilke øvelser du kan lave i dag, så har jeg 3 overraskelser til dig i slutningen af artiklen her.

 

LÆS OGSÅ:  Udlænding efterlyses – antastede 94-årig dame

Lændesmerter og siddestillinger?

Lad os først se, om vi kan komme årsagen til smerter i lænden nærmere. 

Der er enighed omkring, at de mest almindelige årsager til ryg og-lændesmerter er, overstrækning og overbelastning af muskler eller ledbånd i lænden.

Sidder du for statisk, kan forskellige siddestillinger være medvirkende og derfor give dig forskellige smerter. 

Den daglige mængde du sidder ned på jobbet, er dog ikke nødvendigvis det der er afgørende for, om du udvikler lændesmerter. 

Men når vi synker sammen for at hvile musklerne, kan det øge belastningen på rygsøjlen. 

En mere oprejst siddestilling kan omvendt også belaste musklerne omkring rygsøjlen. 

Det handler derfor om at variere sin arbejdsstilling. 

Og det er præcis det en Dynamostol hjælper dig med. 

Alle Dynamostols produkter er formgivet til at give dig en aktiv og dynamisk siddestilling og derfor forebygge og bekæmpe rygsmerter. 

Designet er uden de traditionelle ryglæn og armstøtter, men med et sæde der understøtter ryggens naturlige s-kurve. 

 

Udvikling af den ideelle designstol

Hvad får man når man kombinerer ekspertise fra en erfaren fysioterapeut, en hæderkronet møbeldesigner og med 35 års ekspertise med at producere kontorstole? 

Resultatet er en serie af ergonomiske danske design perler. 

Det er netop dette den danske virksomhed Dynamostol har gjort.

Stolene er produceret med respekt for stifter Claus Lundsgaards originale design. Og hans tanker og opgør med de konventionelle kontorstole. 

De danske designerstole er inspireret af noget så ærkeamerikansk, som præriens cowboys.

Claus bemærkede under en rejse til Amerika, hvordan cowboys efter en lang dag, siddende på hesteryg, ikke oplevede smerter i hverken ryg eller skuldre. 

Selvfølgelig var de trætte efter en lang dag, men de havde ikke kroniske smerter. Hvordan kunne det være? 

Forklaringen var, at de sad aktivt og bevægede sig i sadlen dagen igennem. 

En stor kontrast til tidens konventionelle kontorstole , som passiviserede og ansporede til en statisk og monoton arbejdsgang.

Det var denne oplevelse, der ledte til at Claus Lundgaard udviklede den første prototype i  1982. 

Det er på dette grundlag at Dynamostol i samarbejde med kunder, danske designere og en fysioterpeut, har udviklet tre forskellige serier af ergonomiske designstole.    

 

LÆS OGSÅ:  Fejl hos PostNord Strålfors – Nu udsendes 3400 nye invitationer til screening for tarmkræft

Prøv gratis i 14 dage

Hvis du har lyst til en arbejdsdag med en aktiv siddestilling som giver dig mere energi, og mindre ondt i ryggen tilbyder Dynamostol dig mulighed for at prøve deres unikke stole. Helt gratis. 

Du kan bestille din stol på allerede i dag. Og prøve 14 dage uden beregning. Dynamostol tilbyder nemlig fri fragt hvis du har lyst til at prøve en stol. Skulle du mod forventning, ikke have lyst til at beholde stolen, så afhenter vi den igen, uden du skal have penge op ad lommen. 

Så hvis dine kollegaer og du er trætte og ømme efter en lang dag på arbejde. Så prøv en ergonomisk dansk design stol i 14 dage, og se om det giver Jer mere overskud og energi. Uden risiko og uden betaling.   

En stol som sørger for at du sidder godt og aktivt, kan give dig bedre arbejdsvaner. Dynamostol tilbyder stole med historie og flot dansk design. Og vigtigst af alt understøtter den en god måde at sidde aktivt på.

 

[BONUS] Tips til endnu mere aktivitet på stolen 

Alle dynamostole, ansporer allerede til en mere aktiv siddestilling. Men vil du have endnu bedre cirkulation og endnu mere energi. Kommer her forslag til øvelser, du kan lave på din dynamostol. 

Øvelse 1

Stærk armene ned langs siden. Hold strækket, mens du bevæger armene op over hovedet. Gentag øvelsen 3 gange. 

Øvelse 2

Hold begge arme foran kroppen, i en 45 graders vinkel. Hold armene foran kroppen mens du  roterer i hoften, så dine arme peget først til venstre og så til højre. Gentag øvelsen 3 gange til hver side.   

Øvelse 3

Stræk nakken, ved at lægge hånden fladt på siden af toppen af dit hoved. Hold strækket i 3 sekunder og gentag to gange til hver side.