Dansk Folkeparti: Det skal stoppe nu!

Dansk Folkeparti stiller forslag om, at opsamling af skrald i de københavnske parker skal op på det sædvanlige niveau.

De københavnske parker lige fra Nørrebroparken over Havneparken til Kongens Have flyder med affald, og det skal stoppes nu. Det mener Finn Rudaizky, som leder Dansk Folkepartis gruppe på Københavns Rådhus.

”I en tid med stor belastning for københavnerne som følge af Coronakrisen er det helt afgørende at vores relativt få grønne udearealer fremstår rene og pæne. Det er i parkerne københavnerne kan komme lidt på afstand af krisen og få ny energi”, siger Finn Rudaizky og fortsætter:

”Men den nuværende situation med sundhedsskadeligt affald overalt er helt uacceptabel. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har i uhyggelig grad nedprioriteret rengøringen i parkerne, og det er en fatal fejl der skal rettes op nu.”

Derfor stiller Dansk Folkeparti forslag i Teknik- og Miljøudvalget om, at rengøringsindsatsen skrues op til det niveau den var på før krisen. I dag er rengøringen i parkerne skruet ned til 30 procent af det normale niveau.

”Jeg forstår ikke, hvordan man kan tage et så drastisk skridt i den forkerte retning. Københavnerne har brug for så meget normal dagligdag som mulig, og en vigtig del af dagligdagen her i foråret er at kunne nyde vores parker. Som tingene ser ud i dag, er det kun et spørgsmål om tid, før vi får et alvorligt rotteproblem i København,” understreger Finn Rudaizky.

LÆS OGSÅ:  København vil give afslag på langt flere ansøgninger om altaner

Teknik- og Miljøforvaltningen har udtalt, at det godt kan være, ”at rotterne får sig en ekstra godbid for tiden”. Men den udtalelse er helt på månen, mener Finn Rudaizky: ”Problemet er alt for alvorligt til man blot kan sl det hen med en overfrisk bemærkning. Der er brug for handling nu.”

Ud over det konkrete forslag om at få ryddet op, vil Dansk Folkeparti kræve løbende orienteringer fra borgmesteren om hvordan situationen udvikler sig.