Dansk Folkeparti glade for budgetaftale

Dansk Folkeparti, som i to år har stået udenfor budget i Region Hovedstaden, er med i budget 2021. Det er DF’s to medlemmer af regionsrådet, Henrik Thorup og Finn Rudaizky, som har været med til at forhandle aftalen på plads.

“Vi har lagt væk på, at hospitalerne skulle friholdes for centrale besparelser, at der til indlagte børn ansættes mentorer, som skal sikre børn, unge og familier uddannelsesvejledning under indlæggelse. At der bruges flere penge til nedbringelse af ventetider og at der fremover bliver bedre adgang til psykologbehandling.

Efter DF’s lange kamp sammen med buspassagerne, så var det hjerteblod for os, at vi ikke alene fik standset “blodbadet”, men rent faktisk fik tilslutning til, at annullere besparelse på bus 390R og på bus 250S. Desuden fik DF gennemført, at vi skal se på, hvordan vi fortsat kan sikre en god betjening af Psykiatrisk Center i Ballerup, som i dag betjenes af linje 350S. Og så blev vi også enige om, at annullere besparelsen på linje 40E/400S ved først givne lejlighed”, siger DF’s sundhedsordfører Finn Rudaizky.

Dansk Folkeparti er glade for, at besparelserne på busserne er sløjfet og glæder sig samtidig over, at der i budgettet er afsat penge til bedre mad til kræftramte børn:

”Mange kræftramte børn og unge på Rigshospitalet sikres nu bedre mad tilpasset den enkeltes behov. Desuden sker det fremover i familiemæssige omgivelser. DF er tilfredse med, at vi fik bremset nogle af de kollektive nedlæggelser af busser. Det lykkedes os at få stoppet to af de ramte og nedlagte busruter. Borgernes protester blev heldigvis taget alvorligt,” siger gruppeformand Henrik Thorup (DF).