Dansk Folkeparti klar til at bulldoze 31 moskeer

Står det til Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen, skal en lang række moskeer rives ned. Den markante DFer mener det er et problem, når radikale regimer bruger moskeer til at udøve politik og radikalisere herboende indvandrere.

Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen er forarget over, at Kirkeministeriet tilsyneladende i årevis har anerkendt trossamfund uden at kontrollere, om de pågældende foreninger overholder love og regler på området.

Udover den manglende kontrol har Kirkeministeriet ifølge en tidligere ansat også afvist at kræve af ansøgerne, at de støtter op om demokratiet og kvinders ligestilling.

Moské eller spioncentral og radikaliseringsmaskine?

Jyllands-Posten afslørede i sidste uge, at der kan sås tvivl om, hvorvidt den iranske moské i København har forbindelser til Irans præstestyre.

Flere politikere har udtrykt bekymring for, at det radikale regime bruger moskeen til at udøve politik i Danmark, spionere imod herboende regimekritikere og radikalisere troende medlemmer af moskeen.

Socialdemokratiets Lars Aslan Rasmussen ønsker nu at få vurderet, om Kirkeministeriet skal trække sin anerkendelse af moskeen tilbage.

Nedrivning

Står det til Martin Henriksen, skal den iranske moské rives ned:

“Iran er et islamistisk, totalitært styre. Jeg kan ikke se, at der er et eneste argument for, at de skulle have lov til at bestemme noget som helst i Danmark,” siger han ifølge Jyllands-Posten.

Men hvad så med Tyrkiets indtil videre 30 moskeer i Danmark? De skriver direkte i deres vedtægter, at moskeerner styres fra Erdogan-styrets Direktorat for Religiøse Anliggender, Diyanet. Dér kan man om noget tale om, at et udenlandsk radikalt regime styrer moskeer i Danmark.

LÆS OGSÅ:  TOP-DF'er om Vermunds opfordring: "Tomt slag i luften"

Kan betyde nedrivning af 31 moskeer

“Dansk Folkeparti vil gerne lukke den iranske moske, og derfor har vi rettet henvendelse til regeringen på baggrund af de oplysninger, som er kommet frem. Nu afventer jeg i første omgang svaret, men naturligvis vil vi også gerne lukke moskeer med tilknytning til Erdogan og den tyrkiske regering,” fortæller Martin Henriksen til 24NYT.

De tyrkiske moskeers imamer er alle uddannede i Tyrkiet, de modtager ordrer fra Diyanet om, hvad der skal prædikes ved fredagsbønnen og flere af moskeerne efterforskes for spionage imod Erdogan-kritikere i Danmark.

“Hvis vi river den iranske moske ned, så vil det næste logiske skridt være at gå efter de tyrkiske moskeer. Helt sikkert,” siger Martin Henriksen. Tyrkiet har indtil videre 30 moskeer i Danmark.

“Ubehagelige” kupler

Hvis ikke de bygninger, som Tyrkiet bruger til moskéer kan bruges til noget andet, så skal de rives ned, mener Dansk Folkeparti.

“Enten så skal de rives ned, hvilket vil sende et meget stærkt signal, eller også så skal bygningerne bruges til andre formål. Fremstår bygningerne udadtil som en traditionel stormoske med kuppel og det hele, så skal det væk. Det er ubehageligt at se på, når man ved, hvilke værdier og principper de repræsenterer,” siger Martin Henriksen.

“Når vi er så kritiske overfor det iranske og tyrkiske styre og deres engagement i Danmark, så skyldes det, at vi har at gøre med islamistiske regimer, som hviler på et værdigrundlag, som er uacceptabelt i en dansk sammenhæng,” siger han til 24NYT.

LÆS OGSÅ:  "Islam skal totalt ud af Danmark," mener tidligere folketingsmedlem

Tyrkiet truer med krig

Tyrkiets stærkt troende præsident Recep Erdogan er stærkt imod, at hans moskeer i Europa lukkes.

Da Østrig sidste år lukkede en række tyrkiske moskeer og udviste imamerne, fordi man vurderede, at de radikaliserer medlemmerne og fungerer som Erdogans forlængede politiske arm, truede Erdogan ligefrem med krig.

“Jeg frygter, at den østrigske kanslers tiltag vil føre til en krig mellem korset og halvmånen,” advarede præsidenten. Korset repræsenterer i mellemøstlig terminologi Vesten, mens halvmånen repræsenterer islam.

De tyrkiske moskeer udbreder den særligt brutale hanafi-retning, som bygger på religionens mest radikale skrifter. Disse skrifter prædiker hellig krig og anbefaler pisk og stening som straffemetoder.

Hvad mener du? Bør regeringen starte nedrivningen af moskeer i Danmark, eller er det at gøre for vidt? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)